Daintree National Park

Daintree National Park Daintree National Park Daintree National Park Daintree National Park

Wil je een camper huren en het Daintree National Park bezoeken? Het Daintree National Park is een combinatie van oud regenwoud, afgelegen stranden en hoge bergen doorkuist met rivieren en kreken. Het nationale park combineert twee World Heritage gebieden, namelijk die van het Great Barrier Reef en van de Wet Tropics.
De Wet Tropics bieden een goede gelegenheid voor wandelingen, deze zijn er voor iedereen en variëren van rolstoeltoegankelijke wandelingen tot meerdaagse tochten.

CAPE TRIBULATION CAMPERREIS

Cape Tribulation bezoeken tijdens je camperreis in Australië? Cape Tribulation is gelegen in het Daintree National Park en derhalve tevens onderdeel van de Wet Tropics World Heritage Area. Cape Tribulation is beroemd om het oude regenwoud (een van de oudste ter wereld), de verlaten witte stranden en het thuis van de bedreigde cassowary. Als je in dit gebied overnacht moet je niet raar staan te kijken van een slang in het hotel of op de camping of grote insecten in de doucheblokken. Dit is een ideaal gebied om wandelingen door het regenwoud te maken. Een leuke variant is om dit ’s avonds te doen wanneer het donker is, hiervoor worden speciale tours georganiseerd. Een must do is een strandwandeling waar je op veel plekken geen mensen tegen zal komen.

MET DE CAMPER NAAR MOSSMAN GORGE

Een goede introductie in het regenwoud is een bezoek aan Mossman Gorge, tevens onderdeel van de Wet Tropics World Heritage Area. Hier kan je een aboriginalcentrum bezoeken, een wandeling door het regenwoud maken en zwemmen in het koele water van de Mossman River. Het is de enige plaats van het land waar je inzicht kunt verkrijgen in het leven, de cultuur en het geloof van inheemse bevolking van Australië en hun verbinding met de natuurlijke omgeving. Naast al het moois wat het park je te bieden heeft is een bezoek aan de kloof een must do tijdens je bezoek. Je kunt jouw huurcamper in het centrum op een van de parkeerplaatsen neerzetten. Vanaf het centrum kun je vervolgens een shuttlebus nemen naar het midden van het park voor slechts een kleine vergoeding.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ