Cooktown en Cape York Peninsula

Wilt u een camper huren en Cooktown en Cape York Peninsule bezoeken? Travelhome biedt verschillende camperreizen aan naar Australië.

Cooktown Camperreis

Wilt u Cooktown bezoeken tijdens uw camperreis in Australië? Cooktown is het meest noordelijke plaatsje van de oostkust van het land. Gelegen aan de monding van de rivier Endeavour. Niet in het regenseizoen te bereiken en door de onverharde wegen in het droge seizoen ook alleen met een 4WD te bereiken. Het stadje heeft een heel erg outback gevoel en de mensen die hier wonen zijn voornamelijk vissers. Brede straten met indrukwekkende handgemaakte stenen goten, schilderachtige gebouwen die ooit het centrum van de commerciële activiteiten waren, en sierlijk, goed bewaard gebleven Queenslander architectuur geven een hint van vervlogen tijden.
Monumenten en musea maken uw bezoek met uw huur camper helemaal af. Met de zorgvuldig bewaarde overblijfselen van de rijke geschiedenis van de stad, en de goed onderhouden begraafplaats die u laat denken aan de inwoners van meer dan een eeuw geleden. Een goed uitzicht heb je vanaf Mt Cook (431 m.) maar voor degenen die dit te hoog vinden is Grassy Hills Lookout (162 m.) een goed alternatief. Elk jaar in juni, vindt het driedaagse Cooktown Discovery Festival plaats. Hier wordt de landing van Captain Cook en zijn interactie met de inheemse cultuur nagespeeld, hiernaast is hier dan een ceremonie.


Camper huren Cape York Peninsula

Dit is een gebied waar maar weinig mensen naartoe gaan tijdens hun camperreis omdat het gebied zo moeilijk te bereiken is. Voor iemand die op zoek is naar de ultieme road trip en er ook de tijd voor heeft is dit ideaal, het is een van de minst bevolkte gebieden van Australië. Degenen die hierheen willen dienen goed voorbereid te zijn en te beschikken over een goede 4WD met daarin voldoende water en eten mocht er onderweg iets gebeuren. Het staat echter wel voor veel mensen op het verlanglijstje. Wanneer u besluit het avontuur aan te gaan doe het dan rustig aan en bezoek ook de West-Kaap (Weipa, de mijn, de Golf van Carpentaria kust en visserij), Iron Range (Oost-Kaap en unieke flora en fauna), Laura (de oude rotskunst) en Lakefield (wetlands en spectaculaire kust) voordat u weer terug keert.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ