Kongsberg

Wanneer u een camper huurt in Oslo en naar het westen rijdt, komt u al na 80 km gereden te hebben aan in Kongsberg. Kongsberg is een stadje aan de rivier Numedalslågen. Het stadje (25.000 inwoners) werd in 1624 gesticht door Christian IV, als ‘Konings berg’, nadat er zilvererts was gevonden in de omgeving.

Met de camper op excursie

Door de winning van zilver werd het stadje welvarend en speelde het lange tijd een grote rol in de Noorse economie. De laatste mijn sloot in 1957. Even buiten het centrum van Kongsberg kunt u een excursie maken met een spoortrijntje dat u leidt door de oude zilvermijn. Buiten de zilvermijn zijn er vier belangrijke musea onder één dak in het stadje te vinden. Zo kunt u een bezoekje brengen aan het Mijnbouwmuseum, het Skimuseum (in Kongsberg werd de eerste skispringwedstrijd georganiseerd), het Koninklijke Muntmuseum en het Wapen- en Technologiemuseum. Ook heeft de stad een mooie barokke kerk die u van zowel buiten als binnen kunt bezichtigen. In de kerk worden regelmatig uitvoeringen gegeven met betrekking tot muziek en kunst.

Met een camper in Kongsberg


De stad ligt in een prachtige natuurrijke omgeving waar u op en top van kunt genieten. Bossen, bergen, meren, rivieren en een prachtige diverse fauna. Kongsberg ligt op een hoogte van zo'n 160 meter boven de zeespiegel. Zomers wordt er in Kongsberg een van grootste Jazzfestivals van Noorwegen gegeven en kan het vrij druk zijn op een van de vele campings in de omgeving.
 

Meer informatie over Kongsberg

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ