Great Basin National Park

Great Basin National Park Great Basin National Park

Great Basis National park is een mooi park in het oosten van Nevada, een Amerikaanse staat. Great Basin is een vertaling voor Grote bekken. Dit komt door de aanwezigheid van de Pinus Longaeva. Dit is een boomsoort die 5000 jaar oude kunnen worden.

bezienswaardigheden Great Basin National Park

U heeft de afslag genomen naar Great Basin National Park, maar wat kunt u allemaal verwachten in het park? In het park komen maarliefst 73 zoogdieren voor. Zo leven hier Poema's, de rode lynx en de grootoorkitvos. Verder vindt u hier 238 vogelsoorten, zo leven hier de arend en de havik.
In het park bevinden zich enkele dingen die de moeite waard zijn om te bezoeken zo kunt u een bezoek brengen aan het zeldzame dennenbos Bristlecone Trees. Ook is een bezoek aan de grootste natuurlijke uit kalksteen gevormde boog in de USA de moeite waard. Verder vindt u hier ook een uniek mooie druipsteengrot. Ook deze is een bezoekje waard, kijk vantevoren wel even goed of de grot geopend is.

uw camperreis door noordwest-amerika

Hoe kunt u het beste rijden met uw huur camper richting het Great Basin National Park? Vanuit het noorden, oosten of westen raden we u aan via de State Highway 6 te rijden. Vanuit het zuiden kunt u het beste via de Utah State Highway 21 rijden. U rijdt met uw huur camper in ongeveer 4 en een half uur vanuit Salt Lake City naar Great Basin National Park. Rijdt u vanuit Las Vegas? Dan is dit ongeveer 290 mijl. Dit staat gelijk aan 6 uur.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ