Dinosaur National Monument

Dinosaur National Monument

Treed in de voetsporen van dinosaurussen tijdens uw bezoek aan het Dinosaur National Monument. In de Exhibit Hall kunt u 1500 fossielen bekijken die nog steeds in het gesteente zitten. Wandel door het gebied met bergen, rivieren en diepe canyons, ga river raften of rijdt met uw camper over een van de mooie routes door het park.

bezienswaardigheden dinosaur national monument

In dit nationaal park heb je verschillende bezienswaardighede waaronder: Quarry Exhibit Hall, hier vindt u de wereldberoemde Carnegie Dinosaur Quarry, een groeve waar 1.500 dinosaurusbotten en fossielen te zien zijn, Tour of the Tilted Rocks. Harpers Corner Road: In dit deel van het park (langs de grens van Utah en Colorado) vind je geen fossielen, maar bergen en riviercanyons, Gates of Lodore: In het uiterste noordelijke puntje van het park ligt een afgelegen gebied (alleen te bereiken via een onverharde weg) waar de Green River zich een weg door de vallei Browns Park baant.

uw camperreis door noordwest-amerika

 

U gaat een camper huren en wilt na Dinosaur National Monument graag door naar een andere bestemming tijdens uw rondreis Amerika camper. Zo kunt u 2 richtingen op, de richting van Salt Lake City en de richting van de stad Denver. Beides steden zijn erg leuk om te bezoeken. Vanuit een van deze steden kunt u ook uw reis goed voortzetten naar het wereldberoemde Yellowstone National Park. Yellowstone National Park is een absolute must see tijdens uw reis met huur camper!

U gaat een camper huren en wilt overnachten op Green River Campground. Dit is een goedkope maar goede camping voor uw rondreis Amerika camper. De camping is geopend van begin april tot begin oktober. De camping kost gemiddeld 12 dollar per nacht, hiervoor kunt u gebruik maken van de facilitaire voorzieningen, de picknick tafels, de voorkorf met rooster voor te bbq'en en de verdere voorzieningen. Houd er wel rekening mee dat dit een National Park Campground is, en je dus minder luxe kunt verwachten dan op een particulieren camping. Zo zal deze camping niet beschikken over wifi, een zwembad of full hook aansluiting. Let op! Het is vaak niet toegestaan in de rivier te zwemmen, de rivier heeft namelijk een zeer sterke en gevaarlijke stroming.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ