Memphis

Memphis Memphis

Jailhouse Rock, Lonely Man, Surrender en It's now or never. Wie kent ze niet? Deze hits zijn allemaal van The Kings. Oftewel van Elvis Presley. De man die de wereld veranderde met zijn muziek. Tevens is de meest succes volle solo artiest ooit!

Memphis, de stad waar het voor de wereld artiest Elvis Presley allemaal begon. In Memphis nam Elvis zijn eerste plaatjes op. Destijds speciaal voor zijn moeder haar verjaardag. Later begon hier ook het echte avontuur voor de zanger. Op 5 juli 1954 nam hij hier zijn eerste echte plaat op.

Helaas vond ook het einde van de carriere van Elvis plaats in Memphis. Dit is namelijk de plek waar hij op 16 augustus 1977 overleed. Dit gebeurde als gevolg van een hartstilstand. Later bleken er diverse sporen van pillen in zijn lichaam aanwezig te zijn. Het overlijde vond plaats op zijn landgoed genaamd ''Graceland''. Dit landgoed kunt u nog  steeds bezoeken.

bezienswaardigheden memphis

 

De stad Memphis heeft u meer te vertellen tijdens uw rondreis camper dan alleen het verhaal van Elvis. Terwijl Elvis het helemaal maakte in Memphis, is dit de plek waar de strijder voor de mensen rechten, Martin Luther King ten onder ging. Terwijl hij op het balkon van het Lorraine motel in Memphis stond, werd hij dood geschoten. Een zwarte dag in de roerige jaren 60. Tijdens uw camperreis kunt u een bezoek brengen aan het National Civil Rights Museum, hier kunt u de plek bezichtigen waar Martin Luther King is neergeschoten.

Even genoeg van alle geschiedenis? Duik een van de shopping malls in om even lekker te shoppen! Memphis heeft meerdere shopping malls met diverse bekende merken. Zo kunt u een schitterende combi maken tussen cultuur geschiedenis en ontspanning tijdens uw camperreis door Amerika!

Wat kunt u nog meer bezichtigen met uw huur camper?

Vanuit Memphis kunt u ook een uitstap maken naar bijvoorbeeld, Natchez Trace National ParkwayMark Twain National ForestShawnee National Forest en Martin Luther King Jr. National Historic Site.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ