Bezienswaardigheden

Acadia National Park

Acadia National Park

Gaat u een camper huren in Amerika? Dan is het Acadia National Park een leuke plek om met uw huur camper te bezoeken. Het Acadia National Park bestaat uit een aantal kleinere eilanden voor de Atlantische kust bergen bossen meren en meer. Het park heeft een rijk gevarieerd plantenleven wat zorgt voor een perfect tehuis voor de meest mooie diersoorten. Acadia is een van de kleinere nationale parken in Noord-Oost Amerika maar bied wel goede afwisseling in activiteiten en natuur.  

Lees verder

Adirondack Park

Adirondack Park

De staat New York is niet alleen een bezoek tijdens uw camperreis waard door de metropool New York City maar ook door de verschillende natuurparken die er zijn. Adirondack Park is zo’n park die u niet mag missen tijdens uw reis met camperhuur. Het park omvat 6 miljoen hectare grond waarvan 2,6 miljoen door de Staat is toegeëigend. Kajakken kanoën fietsen wandelen vissen varen zwemmen golfen zijn enkele activiteiten die u kunt ondernemen in dit park. Ook in de winter kunt u zich hier prima vermaken met activiteiten als schaatsen wandelen door de sneeuw op sneeuwschoenen langlaufen en meer.

Lees verder

Assateague State Park

Assateague State Park ligt op het oceaan park van Maryland. Het is gelegen op Assateague Island een eiland begrensd door de Atlantische Oceaan in het oosten en het Sinepuxent Bay op het westen. Assateague State Park eindigde op de 8e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken gekozen door USA today lezers.

Lees verder

Atlanta

Atlanta

Atlanta is de hoofdstad van Georgia en er wonen meer dan 5 miljoen mensen. Tijdens uw rondreis kunt u het Coca Cola museum in Atlanta bezoeken. Coca Cola is niet zomaar een cola voor Amerikanen het is hét merk van hun land. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Centennial Olympisch Park. In 1996 presenteerde Atlanta zich op grootse wijze aan de wereld met de Olympische Zomerspelen. Vandaag de dag heeft het park twee missies. Enerzijds vindt u hier het nalatenschap van de Zomerspelen en anderzijds is het een platform voor diverse evenementen.

Lees verder

Boston

Boston

‘Ladies and gentlemen welcome to Boston’ hoor ik uit de speakers van het vliegtuig. We zijn er! Eenmaal de douane door verbaas ik me erover hoe snel ik in de stad ben. Dit vliegveld ligt praktisch middenin de stad met een perfecte bus- en metroverbinding.
Even opfrissen in het hotel en dan meteen de stad in want het is een heerlijke zomeravond. Boston is één van de oudste steden van Amerika en dat zie ik meteen als ik door de straten loop. Nog nooit eerder heb ik een Amerikaanse stad gezien met zoveel mooie oude gebouwen als hier in Boston. Deze stad maakt absoluut indruk!

Lees verder

Camden

Camden

Camden heeft een lange geschiedenis en begon bij die van de Nederlanders. Rond 1600 werd de stad gebouwd door de Nederlandse Westindische Compagnie. De stad groeide uit tot een industriële en economische stad. In Camden is erg veel te doen zowel met en zonder huur camper. U kunt genieten van de gezellige stad of u kunt met uw huur camper naar de mooie natuur rondom Camden rijden.

Lees verder

Chicago

Chicago

Chicago is een grote bruisende stad met een goede economie vele winkels musea sport en architectuur. Begin met een bezoek aan het John Hancock Observatory en loop over de openlucht Skywalk op 330 meter hoogte! Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook vanaf het Willis Tower Observatory (voormalige Sears Tower) heeft u een prachtig uitzicht. Dit observatieplatform is met 412 meter het hoogste in Chicago.

Lees verder

Congaree National Park

Congaree National Park

Congaree National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat South Carolina. Het park omvat de laatste grote hardhoutbossen van de Verenigde Staten. Aangezien het grootste deel van het park bestaat uit wildernis kunt u de natuurlijke wonderen van dit park te voet of per kano ontdekken. Er is meer dan 25 mijl aan wandelpaden. Begeleide wandel en kano tours worden gratis aangeboden in dit park. In dit nationale park kunt u ook verschillende dieren ontdekken zoals een lynx hert wild zwijn en coyote. een

Lees verder

Cowpens National Battlefield

Cowpens National Battlefield

Camper huren en het Cowpens National Park bezoeken? Het weidegrond gebied werd gebruikt ten tijde van de slag voor deze revolutionaire oorlogen. Deze plek wordt herdacht als de plek waar Daniel Morgan en zijn leger de flanken van het Britse leger aanvielen. Op de grond vindt u het Visitors Center hier kunt u informatie diverse informatie krijgen over het stuk grond en het slagveld wat zich erop afspeelde. U kunt hier ’s middags op uw gemak lunchen bij een van de picknick tafels.

Lees verder

Delaware Water Gap National Recreation Area

Delaware Water Gap National Recreation Area

Ongeveer twee uur rijden van New York City of Philadelphia is een 40-mijl rivierdal het Delaware Water Gap National Recreation Area. Het park omvat bijna 70.000 hectare langs de Delaware rivier in Pennsylvania en New Jersey. Kajakken fietsen wandelen vissen zwemmen en varen zijn enkele activiteiten die toeristen of Amerikanen in dit park ondernemen tijdens hun kampeervakantie. Dingmans campground en Worthington State Forest campground zijn rustieke campings gelegen in dit park. Het biedt een scala aan camping instellingen met eersteklas campingplaatsen langs de oevers van de Delaware River ruime beboste plaatsen en pittoreske weide plaatsen. U kunt hier prima overnachten met uw huur camper.

Lees verder

Devil’s Lake State Park

Devil’s Lake State Park is een state park gelegen in het gebergte Baraboo Range in het oosten van Sauk County net ten zuiden van Baraboo Wisconsin. Devil’s Lake State Park is het grootste state park in Wisconsin. Het is ongeveer vijfendertig mijl ten noordwesten van Madison. Devil’s Lake State Park heeft spectaculaire landschappen en veel recreatieve activiteiten. Devil’s Lake State Park eindigde op de 5e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken gekozen door USA today lezers.

Lees verder

Dexter Avenue Baptist Church

Dexter Avenue Baptist Church

De Dexter Avenue Baptist Church is een bekende kerk. Deze kerk staat in Montgomery in de staat Alabama. De kerk is sinds 1974 een beschermd landgoed en heet tegenwoordig Dexter Avenue King Memorial Baptist Church. De kerk is bekend omdat Martin Luther King hier vroeger dominee was. Martin Luther King heeft een grote rol gespeeld in de vordering van de zogeheten 'civil rights'. Martin Luther King was een van de bekendste woordvoerders van de rassenscheiding dankzij zijn geweldloze verzet in de Verenigde Staten. In 1963 hield hij de legendarische toespraak: "I have a dream". Een jaar later ontving hij een nobelprijs voor de vrede. Helaas werd hij op 39 jarige leeftijd doodgeschoten op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis.

Lees verder

Fall Creek Falls State Park

Fall Creek Falls State Park is Tennessee’s grootste en meest bezochte state park. Het park omvat meer dan 10,521.83 hectaren over de oostelijke top van het Cumberland Plateau. Met mooie watervallen kloven beekjes en nog veel meer lonkt het park degenen die genieten van de natuur op haar best. Fall Creek Falls op een hoogte van 256 voet is één van de hoogste watervallen in het oosten van de Verenigde Staten. Andere watervallen in het park zijn Piney Falls Cane Creek Falls en Cane Creek Cascades.
Het park is gelegen in Bledsoe en Van Buren provincies 11 mijl ten oosten van Spencer en 18 mijl ten westen van Pikeville.
In 1937 is de federale regering begonnen met de aankoop van het zwaar geërodeerde land rondom Fall Creek Falls. Toen zijn de Ondernemingsraad Project Administratie en de Civilian Conservation Corps (CCC) begonnen met het herstel van de bossen en de aanleg van park faciliteiten. Een paar jaar later in 1944 is het National Park Service en het eigendom van het park overgedragen aan de staat Tennessee. Fall Creek Falls State Park eindigde op de 6e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken gekozen door USA today lezers.

Lees verder

Finger Lakes

Finger Lakes

Een elftal meren in Amerika (Otisco Lake Skaneateles Lake Owasco Lake Cayuga Lake Seneca Lake Keuka Lake Canandaigua Lake Honeoye Lake Canadice Lake Hemlock Lake en Conesus Lake) worden ook wel de Finger Lakes genoemd. Vanwege hun langwerpige vorm die erg goed te zien is vanuit de lucht deden de meren kaartmakers aan vingers denken. Zo ontstond de naam Finger Lakes. De meren stammen uit de ijstijd en hebben hun vorm te danken aan onder andere gletsjers. Een prachtig gebied die u tijdens uw camperreis echt niet mag missen!

Lees verder

Gold Road

Spookstad Gold Road ligt verder van Oatman af. De grond van de stad valt op dit moment onder een privé terrein vanwege een werkende goudmijn. De geschiedenis van Gold Road laat zien dat de eigenaren alles afbranden om zo de belasting te ontwijken in 1949. De Gold Road Mine kan worden bezocht en ligt ongeveer 275 feest onder Route 66.

Lees verder

Ha Ha Tonka State Park

Ha Ha Tonka State Park is een openbaar recreatiegebied en omvat meer dan 1500 hectare. Het park is gelegen op ongeveer vijf mijl ten zuiden van Camdenton Missouri in de Verenigde Staten en aan het meer de Ozarks. Het meest opvallende kenmerk van het state park zijn de ruïnes van een stenen landhuis dat gemodelleerd was na de Europese kastelen van de 16e eeuw. Het park beschikt ook over grotten sinkholes en bluffs met uitzicht op het meer.  Het park heeft meer dan 15 mijl aan paden door het park.

Lees verder

Herbert Hoover National Historic Site

Herbert Hoover National Historic Site

Als u door Iowa rijdt met uw camper is het misschien ook een idee om een kijkje te nemen bij het Herbert Hoover National Historic Site waar u meer kunt leren over het leven in de 19e eeuw. Herbert Hoover National Historic Site laat zien waar en hoe Herbert Hoover de 31ste president van Amerika opgroeide als kind in de tijd van de 19e eeuw. Het landschap en de gebouwen zoals de school het huis van Herbert de winkeltjes en het kerkhof zijn nog in de oude staat behouden. Er is ook een bibliotheek en museum waar u meer te weten kunt komen van het leven van de president.

Lees verder

High Falls State Park

High Falls State Park

Het middelpunt van het High Falls State Park is de 10 meter hoge waterval. De waterval is gevormd door Town Creek kan verschillen van breedte per seizoen.
In de buurt van de indrukwekkende hoge watervallen vindt u een brug. Deze 8 meter brede brug loopt over enkel rotspunten die zijn ontstaan door de stroom van het water.

Lees verder

Hoosier National Forest

Hoosier National Forest

Het Hoosier National Forest is binnen 2 uur rijden van Cincinnati Indianapolis en Louisville. Het bos biedt mensen een rustige omgeving om te verkennen vissen wandelen en jagen. Er is een netwerk van meer dan 260 mijl aan wandel- mountainbike- en ruiterpaden. Ook waterrecreatie is mogelijk in het Monroe meer. Ook biedt het park verschillende plaatsen om met uw camper te overnachten. Er zijn meer dan 10 campings houdt er rekening mee dat de meesten zonder voorzieningen zijn.

Lees verder

Hunting Island State Park

Hunting Island State Park hoort bij de meest populaire parken en stranden in Zuid-Carolina. Het strand van Hunting Island trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar.

Lees verder

Indiana Dunes State Park

Indiana Dunes bestaat uit 883.02 hectaren primitief mooie historische en unieke Hoosier landschap. Het ligt aan de noordkant van State Road 49 in Porter County en omvat meer dan drie mijl van het prachtige strand langs de zuidelijke oever van Lake Michigan's. In het begin van 1900 hebben wetenschappers recreanten en natuurliefhebbers er voor gevochten om de regio te behouden. Als gevolg hiervan in 1925 werd het State Park gevestigd. De grote zandduinen liggen voorbij de gehele kustlijn en hebben duizenden jaren genomen om te vormen. Er is een grote hoeveelheid met leefgebieden en plantensoorten te vinden in het park. Deze leefgebieden bieden ook woningen voor vele soorten platen en dieren. Ook het meer bied een leefgebied voor veel aquatische soorten. Indiana Dunes State Park eindigde op de 7e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken gekozen door USA today lezers.

Lees verder

Indianapolis

Indianapolis

Indianapolis en een stad met een enorme geschiedenis. Dit betekend dat u veel oude historische panden in de stad zult aantreffen. Er valt in deze stad natuurlijk ontzettend veel te zien. Een planning met daarop uw favoriete bezienswaardigheden is dus een absolute aanrader. Daarom is het belangrijk te weten wat u van een stad kunt verwachen. Zo ook van Indianapolis.

Lees verder

Kennesaw Mountain National Battlefield Park

Kennesaw Mountain National Battlefield Park

Op 19 juni 1864 tot 2 juli 1864 was Kennesaw Mountain National Battlefield park het slagveld van de burgeroorlog van Atlanta. In het bijgelegen museum is een film te bekijken van deze strijd en is er informatie te lezen in een van de vele boeken. Behalve het militaire verhaal wordt er ook meer verteld over de bewoners medici en de communicatie aspecten over de Atlanta Campagne. Voor een bezoek aan Kennesaw Mountain National Battlefield kan er ook gebruik worden gemaakt van een tour met behulp van de mobiele telefoon. U toetst het nummer in wat u krijgt bij het bezoeken van het park en bij elk bord kunt u het nummer doorgeven en krijgt u meer informatie. De top van de berg is te bezoeken doordeweeks kunt u gaan met uw eigen voertuig en in het weekend gaat er een shuttlebus. Daarnaast kunt u picknicken op de aangewezen plaatsen en genieten van het mooie uitzicht.

Lees verder

Kings Mountain National Military Park

Kings Mountain National Military Park

Thomas Jefferson noemde het “De beurt van het getij van succes”. De slag van Kings Mountain werd gevochten op 7 oktober 1780 en was een van de belangrijkste Amerikaanse overwinning tijdens de revolutionaire oorlog. De slag was de eerste grote patriot overwinning die werd uitgevoerd na de Britse invasie van Charleston in mei 1780. Het is ook de enigste burgeroorlog die werd uitgevoerd door alleen Amerikanen.

Lees verder

Letchworth State Park

Letchworth State Park bekend als de "Grand Canyon van het Oosten," is een van de meest landschappelijk prachtige gebieden in het oosten van de VS. De Rivier Genesee brult door de kloof met meer dan drie grote watervallen tussen de rotsen door en wordt omringd door weelderige bossen. Letchworth State Park eindigde op de 1e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken gekozen door USA today lezers.

Lees verder

Little River Canyon National Preserve

Little River Canyon National Preserve

De rivier loopt vanaf de rug van lookout Mountain in noordoost Alabama. De rivier en rotssystemen bevatten spectaculaire landschappenvan het Appalachian Plateau in elk seizoen van het jaar. Zeer beboste hooggebieden watervallen zandstenen klippen afgronden en stroomversnellingen zorgen voor een variëteit aan activiteiten.

Lees verder

Mammoth Cave National Park

Mammoth Cave National Park

Als u met uw camper door Kentucky rijdt dan is een bezoek aan het Mammoth Cave National Park een aanrader. Dit park heeft werelds langste grotsysteem van meer dan 4000 mijl! U kunt het zelf ontdekken tijdens een begeleide grotten tour die tijdens het hoogseizoen wordt georganiseerd. Het park biedt verschillende mooie fiets- en wandelroutes voor natuurliefhebbers. Als u langer wilt blijven in het park dan kunt u hier ook kamperen. Het Mammoth Cave campground biedt namelijk 120 plaatsen voor campers. Er zijn toiletten douches wasmachines een campingwinkeltje en picknicktafels aanwezig. De camping is geopend van maart tot en met november.

Lees verder

Mark Twain National Forest

Mark Twain National Forest

Bent u in het zuiden van Missouri en zoekt u een kampeerplaatsje om de nacht door te brengen? Dan is het Mark Twain National Forest een mooie uitkomst. Dit park is vernoemd naar de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain die geboren en getogen was in Missouri. Een hoogtepunt van het park is de Glade Top Trail National Scenic Byway een pad van 23 mijl dat een uitzicht biedt van meer dan 30 mijl tot de Boston Mountains in Arkansas. Het park heeft verschillende campings variërend van simpele campings zonder voorzieningen tot campings bij het meer met elektravoorzieningen.

Lees verder

Martin Luther King Jr. National Historic Site

Martin Luther King Jr. National Historic Site

Martin Luther King Jr. geboren in de een tijd van segregatie. Een dromer die het lot kreeg van leiderschap over het stoppen van de rassenscheiding. Hier kunt u zijn verhaal horen. Bezoek het huis van zijn geboorte en waar hij speelde als kind. Wandel in zijn voetsporen verden en hoor zijn stem in de kerk waar hij iedereen raakte. Hier kunt u hem bewonderen en zien hoe hij een instrument was voor sociale verandering. Conclussie: Tijd om uw huur camper even aan de kant te zetten!

Lees verder

Memphis

Memphis

Jailhouse Rock Lonely Man Surrender en It's now or never. Wie kent ze niet? Deze hits zijn allemaal van The Kings. Oftewel van Elvis Presley. De man die de wereld veranderde met zijn muziek. Tevens is de meest succes volle solo artiest ooit!

Lees verder

Miami

Miami

Miami is gelegen aan de golf van Biscaye tussen de Everglades en de Atlantische oceaan en staat onder andere bekend om zijn mooie stranden.

De ligging biedt vele mogelijkheden voor allerlei activiteiten tijdens uw rondreis in Amerika. Het goede klimaat en de vele stranden trekken ieder jaar vele toeristen en vooral South Beach is erg populair. Naast stranden staat Miami bekend om de populaire nachtclubs en het uitstekende winkelen. Dus gaat u een camper huren Miami? Neem dan even de tijd om deze stad te bezoeken!

Lees verder

Minneapolis

Minneapolis

Minneapolis biedt vele mogelijkheden. Minneapolis ligt namelijk in het midden van het noordelijke gedeelte van de Verenigde Staten. De ideale plaats om uw rondreis door Amerika te beginnen en naar uw favoriete kant van de Verenigde Staten te rijden. Rij richting het westen en ontdek bijvoorbeeld San Francisco met de omliggende nationale parken. Of kies ervoor naar het oosten te reizen via Chicago naar New York.

Lees verder

Natchez Trace National Parkway

Natchez Trace National Parkway

Natchez Trace National Parkway is een 450 mile historische snelweg dat gaat van Franklin Tennessee naar het noorden van Natchez Mississippi. Het is een van de mooiste schilderachtigste en meest bezocht nationale parken. Het Natchez Trace National Parkway volgt de van oudsher Indiaanse paden die later door de blanke kolonisten voor hun handel werden gebruikt. Hierdoor werd de Natchez Trace een essentiële verbinding tussen deze voorposten van beschaving.

Lees verder

New River Gorge Park

New River Gorge Park

Tijdens uw camperreis door West Virginia is een stop of overnachting in New River Gorge Park een tip. De New rivier een robuuste whitewater rivier stroomt door diepe ravijnen. Het is een van de oudste rivieren op het continent. Het park omvat meer dan 70.000 hectare grond langs de rivier de New en het park is rijk aan culturele en natuurlijke geschiedenis en biedt een overvloed aan recreatieve mogelijkheden. Natuur- en sportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met activiteiten als whitewater rafting wandelen rotsen beklimmen fietsen vissen en meer. Het park bevat zeven primitieve campings zonder riool- ,water- en elektravoorzieningen. Kamperen in dit park is gratis!

Lees verder

New York

New York

Overweldigend dat is het woord dat New York het beste omschreef na mijn eerste bezoek. Wat was ik onder de indruk van al die drukte en bedrijvigheid de lichtjes en de torenhoge gebouwen. Meteen die eerste keer wist ik: hier ga ik vaker terug!
Shoppen in de grote malls en kleine boetiekjes heerlijk eten in de vele goede restaurants lekker door de straten struinen van hippe wijken als The Village en Soho en de lichtjes van het wereldberoemde Times Square bewonderen. Er is zoveel te zien en te doen dat ik er wel weken zou kunnen blijven.

Lees verder

Niagara Falls

Niagara Falls

Op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen de spectaculaire Niagara watervallen. De Niagara watervallen zijn een absolute must see tijdens uw camperreis. Dus aarzel niet en plan een stop in bij deze unieke locatie!

Lees verder

Ninety Six National Historic Site

Ninety Six National Historic Site

De kolonisten worstelde vroeger hard om zo te overleven. In dit gebied werden de Cherokee indianen weggejaagd en vochten hard voor hun land. Nadat de Cherokee indianen verloren werden er twee steden en handelsposten gevormd op dit soort land. Twee revolutionaire oorlogsveldslagen die meer dan 100 mensen het leven heeft gekost vonden plaats op deze plek. Durft u te lopen waar de slagen werden uitgevochten en de helden werden gesmeed?

Lees verder

Ocmulgee National Monument

Ocmulgee National Monument

Dit monument is een gedenkteken aan de relatie tussen mensen en hun natuurlijke hulpbronnen. De Inheemse Amerikanen kwamen hier voor het eerst tijdens de jachtperiode Paleo-Indianen. Op dit land leefde duizenden jaren verschillende culturen. De Mississippien cultuur bouwde ongeveer 900 terpen  voor hun elite. Vandaag de dag blijven de terpen voor iedereen te zien. Bij het monument is ook een museum gebouwd die de geschiedenis laat zien.

Lees verder

Philadelphia

Philadelphia

Philadelphia heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. Het is de grootste stad van de staat Pennsylvania en ligt in het oosten van de Verenigde Staten.

Lees verder

Pipestone

Pipestone

Bij Pipestone ervaart u het leven zoals de vroegere bewoners van Amerika namelijk de indianen. Het cultuurkamp is gelegen in Carney Prairie Nature Conservancy Preserve. De omgeving ligt ver van de snelwegen en het drukke leven uit de steden. Over de gehele dag kunt u genieten van de verschillende geluiden van de prairie en 's nachts zult u alle sterren aan de hemel kunnen zien.

Lees verder

Porcupine Mountains Wilderness State Park

Het Porcupine Mountains Wilderness State Park is het grootste gebied van onontwikkelde wildernis van Michigan. Het park werd opgericht in 1945 en later aangewezen als Wilderness Area. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen ontwikkelde een park plan dat dit gebied een model voor meervoudig gebruik management heeft gemaakt. Dat wil zeggen het is ontworpen om de wandelaar wilderniskampeerder caravan campers en dag gebruik bezoeker tegemoet te komen. Het heeft ook een complete winter skicomplex en sneeuwscooter trail systeem. Het is 92 vierkante mijl groot met oerwoud prachtige watervallen ruige Lake Superior kustlijn afgelegen rustieke hutten 87 mijl van wandelpaden en vrijwel geen wegen. Het Porcupine Mountains Wilderness State Park eindigde op de 2e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken gekozen door USA today lezers.

Lees verder

Quechee Gorge

Quechee Gorge

De Quechee Gorge wordt ook wel de kleine Grand Canyon van Vermont genoemd. De omgeving staat garant voor de meest fantastische watervallen woeste rivieren grote en diepe kloven bossen bergen en heuvels. Dit alles staat zorgt natuurlijk ook niet voor niets voor een aantal mooie diersoorten die u met een beetje geluk kunt ontmoeten. Het is daarom een echte aanrader om een flinke wandeling te maken in dit unieke en adembenemende gebied.

Lees verder

Russel Cave National Monument

Russel Cave National Monument

Russell Cave National Monument is een Amerikaans monument gelegen in de buurt van de stad Bridgeport. Het monument werd opgericht op 11 mei 1961. Met een lengte van bijna 12 kilometer staat Russel Cave  op de derde plaats op del ijst van langste in kaart gebrachte grot in Alabama. De uitzonderlijke grote hoofdingang werd gebruikt als schuilplaats door prehistorische indianen. Het omliggende bos verstrekte voedsel gereedschap en brandhout.

Lees verder

Saco/Portland (Maine)

Saco/Portland (Maine)

Portland is de grootste stad in de gehele staat van Maine. In deze stad is ontzettend veel te beleven zo zijn er verschillende musea die kunnen worden bezocht maar er zijn ook veel historische gebouwen die kunnen worden bezichtigd. Naast deze bruisende stad kunt u ook de rust opzoeken bij een van de nationale parken in de omgeving van Portland. Zo is er de Columbia River Gorge Nationale Scenic Area waar u prachtige meren en watervallen kunt bekijken.

Lees verder

Shawnee National Forest

Shawnee National Forest

Het Shawnee National Forest met haar heuvels bossen open vlaktes vijvers en meren ligt in Zuid Illinois tussen de Mississippi en Ohio rivieren. Het bos is ideaal voor alle soorten outdoor recreatie. Vooral paardliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Lees verder

South Carolina National Heritage Corridor

South Carolina National Heritage Corridor

Verdeeld in verschillende regios’s is dit het National Heritage Corridor van South Carolina. U vindt hier bijvoorbeeld de geboorteplaats en sterfbed van senator Strom-Thurmond of het Table Rock State Park dat zijn naam kreeg van de Cherokee Indianen. Zij geloofden dat de Great Spirit de berg gebruikte als dinertafel en dat de kleinere berg gebruikt werd als stoel. U kunt ook naar oudste formele tuinen in Middleton Place bij Charleston. Deze werden gevonden in 1740 en kosten 100 mensen meer dan 10 jaar om het af te maken.

Lees verder

Statue of Liberty

Statue of Liberty

Gaat u op camperreis en bezoekt u ''The Big Apple''? Dan is het vrijheidsbeeld oftewel '' The Statue of Liberty '' écht een must see. Het 46 meter hoge beeld gelegen in de New York Bay is het symbool voor de vrijheid.

Lees verder

Twin Mountain

Twin Mountain

Omgeven door het New Hampshire's White Mountain National Forest ligt Twin Mountain. Een omgeving waar u zich elk seizoen optimaal kunt vermaken. Aan buitenactiviteiten geen gebrek. Zo kunt u (afhankelijk van het seizoen) onder andere skiën & snowboarden wandelen fietsen en genieten van de mooie dieren.  

Lees verder

Washington DC

Washington DC

Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten en wordt door velen zelfs gezien als de hoofdstad van de wereld. In Washington vindt u veel geschiedenis cultuur monumenten en natuurlijk regeringsgebouwen. Maar ook kunt u er terecht om een festival te bezoeken of te winkelen. Het voordeel is dat vele bezienswaardigheden gratis zijn geen enkele reden dus om niet alles te ontdekken wat deze stad te bieden heeft.

Lees verder

Watkins Glen State Park

In de Finger Lakes Area in de staat New York liggen diverse staatsparken de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park. Watkins Glen State Park ligt in de staat New York in de plaats Watkins Glen. Deze plaats ligt aan de zuidzijde van Seneca Lake op ongeveer 4 uur rijden ten noordoosten van de stad New York of 2½ uur rijden ten zuidwesten van de Niagara Falls. Het park ligt in een 60 meter diepe kloof die tijdens de ijstijd door een gletsjer in de rotsen is uitgeslepen. Op de bodem van de kloof stroomt Glen Creek over een afstand van 3 kilometer gaat het water hier 120 meter naar beneden via een reeks van 19 watervallen en stroomversnellingen. Het park heeft drie ingangen: de Main Entrance de Upper Entrance en de South Entrance.

Lees verder

Wayne National Forest

Wayne National Forest

Als u nog een plaatsje zoekt om te overnachten in Ohio dan kunt u terecht bij het Wayne National Forest. Deze bossen zijn gelegen in de heuvels van Zuidoost Ohio. Ontdek de schoonheid van de wilde bloemen bomen rotsen meren rivieren en een overvloed aan fauna. U kunt hier met uw camper op verschillende campings overnachten. Oak Hill campground is een compleet gerenoveerde camping met toiletten douches en water- en elektravoorzieningen.

Lees verder

Woodstock

Woodstock

Woodstock is een pittoresk oud plaatsje wat u niet wilt missen. De mooie huisjes het houten kerkje en de leuke bruggetjes zorgen voor een aangenaam aanzicht. Woodstock wordt dan ook niet voor niets omschreven met woorden als romantisch magisch en historisch.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ