Cape Reinga en 90 Mile Beach

Camper huren en Cape Reinga bezoeken. Rijdt met uw huurcamper naar het noorden vanaf van de Bay of Islands. Hier vindt u Cape Reinga en 90 Mile Beach en door de korte afstand maakt dit het een ideale dagtocht vanuit de Bay of Islands. Bij Cape Reinga bevindt u zich bijna op het meest noordelijke punt van het land en hier ziet u de Tasmaanse zee en de Stille Oceaan samenkomen.

Cape Reinga Camperreis

Wanneer u met uw huurcamper Cape Reinga bezoekt is het leuk om te weten dat: Cape Reinga is een spiritueel punt voor de Maori, de oorspronkelijke bewoners van het land. Zij geloven dat de geest van een overledene voor het laatst hierheen komt voor het zijn reis naar het hiernamaals begint.

Verder kunt u met uw huurcamper naar de vuurtoren rijden. Er staat bij de vuurtoren de afstanden naar verschillende plaatsen in de wereld aangegeven

Camper huren 90 mile beach

Wilt u een camper huren en 90 Mile Beach bezoeken? Dat kan! Klik hier voor alle camperreizen naar Nieuw-Zeeland. Hoe men aan de naam 90 Mile Beach is gekomen is onbekend want het strand is geen 90 mijl maar 55 mijl lang, een kleine 90 kilometer. Een van de theorieën is daarom dat men mijlen heeft verruild voor kilometers. Het strand is hoe dan ook erg groot en er mag met een 4 wheel drive op gereden worden. Verder zijn er vele zandduinen in de omgeving die uitermate geschikt zijn om te sandboarden.

Zwemmen wordt hier niet aangeraden, er zijn geen strandwachten en er kunnen sterke onderstromingen zijn waardoor zwemmen gevaarlijk kan zijn. Bent u hier eind februari of begin maart? Dan wordt hier een grote 5 daagse viswedstrijd gehouden, honderden mensen komen hier opaf om de snapper te vangen, een grote witte vlees vis. Hiernaast wordt er bij eb op dit strand gezocht naar tuatua, dit is een bijzondere schelpvis.

 

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ