Bezienswaardigheden

Auckland

Auckland

Na een halfjaar in Auckland te hebben gewoond kan ik wel zeggen dat ik de stad goed ken. Elke dag vind ik het weer heerlijk om door de qua oppervlakte grootste stad van Nieuw-Zeeland te lopen. Auckland is gelegen in een vulkanisch veld wat je kan terug zien in de gedoofde vulkanen die in en rondom Auckland nog aanwezig zijn. De lokale bevolking in Nieuw-Zeeland staat er om bekend dat ze ontzettend vriendelijk zijn en dit zie je ook terug in het straatbeeld.
Auckland is vaak een begin- of eindpunt van een camperreis door Nieuw-Zeeland. Een bezoek aan de stad Auckland mag je niet missen tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland. Auckland wordt ook wel de “City of Sails” genoemd omdat er altijd veel jachten in de haven aanwezig zijn.

Lees verder

Bay of Islands

Bay of Islands

Ten noorden van Auckland ligt de Bay of Islands een plaats vol mooie herinneringen. De naam zegt het al want in dit gebied liggen in totaal 144 kleine eilandjes bij elkaar. Er zijn verschillende plaatsen in de Bay of Islands zoals Paihia Russell Waitangi en Keri Keri. Paihia is de belangrijkste plaats en vanuit hier gaan de meeste tours. Ik ben zelf een paar dagen in Paihia geweest en er hangt hier een gemoedelijke en rustige sfeer. In Paihia vind je tevens mooie stranden winkeltjes maar ook veel restaurants en het is de perfecte basis voor de vele activiteiten.

Lees verder

Camper huren Napier

Camper huren Napier

Gaat uw een camper huren in Nieuw Zeeland vergeet dan niet om Napier een bezoekje te brengen. Napier ligt in het westen van het Noordereiland en is vooral bekend om de Art Deco bouwstijl. Er zijn vele gebouwen in deze stijl en er zijn diverse wandelingen langs de verschillende bouwwerken. Klik op de volgende link wanneer u meer wilt weten over de Art Deco in Napier en over de bezienswaardigheden die hiermee te maken hebben.

Lees verder

Camper huren Taupo en Tongariro National Park

Camper huren Taupo en Tongariro National Park

Prachtig gelegen in een vulkanisch gebied en aan het mooie Lake Taupo is de stad Taupo. Dit kleine plaatsje heeft u veel te bieden tijdens uw camperreis. Er zijn winkels en restaurants en uit vele daarvan kijkt u uit op het blauwe water van Lake Taupo met mooie bergtoppen op de achtergrond.

Lees verder

Camperreizen blogs Nieuw-Zeeland

Zelf een reisverslag op onze site bijhouden? Stuur dan een mail met uw reisplannen naar product@travelhome.nl en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw persoonlijke inlogcode.

Lees verder

Cape Reinga en 90 Mile Beach

Camper huren en Cape Reinga bezoeken. Rijdt met uw huurcamper naar het noorden vanaf van de Bay of Islands. Hier vindt u Cape Reinga en 90 Mile Beach en door de korte afstand maakt dit het een ideale dagtocht vanuit de Bay of Islands. Bij Cape Reinga bevindt u zich bijna op het meest noordelijke punt van het land en hier ziet u de Tasmaanse zee en de Stille Oceaan samenkomen.

Lees verder

De Coromandel

De Coromandel

Op slechts een uur rijden van Auckland komt u met uw camper in het prachtige gebied van de Coromandel met zijn ruige bossen mooie wandelroutes en unieke zandsteenformaties.

Lees verder

Rotorua

Rotorua

Rotorua bekend om de vulkanische activiteit borrelende modderpoelen en spuitende geisers. De penetrante zwavellucht komt je neus al binnen nog voordat je de stad inrijdt. Wanneer je door Rotorua en haar omgeving rijdt zie je op veel plaatsen stoom uit de grond komen. De vulkanische activiteit in dit gebied zorgt ook voor borrelende modderpoelen en warmwaterbronnen. Heerlijk om volledig tot rust te komen in een van de thermaal baden in Rotorua. 

Lees verder

Wellington

Wilt u een camper huren in Wellington? Klik hier voor ons aanbod. Wellington vindt u op het Noordereiland. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland vernoemd naar de hertog van Wellington. Deze stad is tevens het vertrek- en aankomstpunt van ferry's van en naar het Zuidereiland. Hier kunt u dan ook oversteken met uw huurcamper rijdens uw camperreis. Wanneer u van het Noorder naar het Zuidereiland wilt.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ