Litchfield National Park

Litchfield National Park Litchfield National Park

Gaat u een camper huren in Australië? Wanneer u de noordkust gaat bezoeken met een huur camper breng dan een bezoekje aan Litchfield Nationaal Park. Dit park is 117 kilometer ten zuiden van Darwin gelegen.

Camper huren Litchfield National Park

Een zandsteen plateau omringd door afgronden. Midden in het regenwoud kan hier gezwommen worden in de meren waarin vier watervallen uitkomen. Er kunnen in het park zoutwater krokodillen voorkomen maar de meren zijn afgezet en nagekeken om te voorkomen dat deze in het water terechtkomen waar mensen zich in bevinden. Op 17 kilometer na de entree van het park staan enorme termietenheuvels tot 3 a 4 meter hoog. Schaduwrijke plekjes om te picknicken tijdens uw camperreis zijn te vinden bij Florence Falls, tabletop Swamp, Greenant Creek, Wangi Falls en Walker Creek. De Wangi Falls Cafe ligt aan de Wangi Falls Centre.

Attractie camperreis Litchfield National Park

De grote attractie van het park is het zwemmen onder de diverse watervallen, wat goed gecombineerd kan worden met het bekijken van de termietenheuvels en een jumping crocodile cruise. De jumping crocodile cruise is vrij commercieel, omdat de krokodillen gevoerd worden. Toch is dit de beste manier deze dieren goed te kunnen bekijken. Het vlees wordt uit de boot gehouden en de krokodillen springen meerdere keren uit het water voordat ze het vlees kunnen pakken, een adembenemend gezicht. De grootste nog levende krokodil is de Hannibal en die is wel 5 meter. Bij deze cruise is het tevens de mogelijkheid een keer een slang vast te houden, bijvoorbeeld een paar meter lange wurgslang, een zwartkoppython.

Deze tours zijn met eigen vervoer in een dag te doen vanuit Darwin en vanuit deze plaats worden diverse tours aangeboden.

Bent u van plan dit prachtige Nationale Park te gaan bezoeken en wilt u graag nog meer tips voor plaatsen in deze omgeving? Bezoek dan onze website en lees meer! Heeft u nog geen reis geboekt maar wel interesse gekregen? Vraag dan een offerte aan.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ