Devil's Marbles Conservation Reserve

Devil's Marbles Conservation Reserve Devil's Marbles Conservation Reserve Devil's Marbles Conservation Reserve

Gaat u een camper huren in Australië? Wanneer u gaat rondreizen in het noorden van dit prachtige land. Kunt u een bezoek brengen met uw huur camper aan Devil's Marbles Conservation Reserve.

Camperreis Devil's Marbles

De Devil's Marbles zijn grote rode granieten boulders die op elkaar gestapeld zijn. Ze verschillen in grootte van enkele decimeters tot wel 7 meter doorsnee. Ze bevinden zich in het noordelijk territorium. Voor de plaatselijke aborignials zijn het de Karlu Karlu, het is een heilige plaats. Ondanks dat de verhalen en ceremonies zijn vergaan is deze plaats belangrijk.

Leuk voor een korte stop onderweg maar ook een leuke plaats voor een overnachting. Het mooiste moment is tijdens de zonsondergang wanneer de rotsen een mooie gloed krijgen.

Een mooie plek voor een foto is bij twee grote rotsen die door sommigen ook wel 'King Kong's Nuts' worden genoemd. Dit zijn de meeste bekende rotsen in dit gebied maar wat veel mensen niet weten is dat het reservaat 1802 hectare groot is en dat er nog veel meer rotsen te vinden zijn.

Wilt u liever niet stoppen maar wel wat van de rotsen meekrijgen? Dan kunt u over de Stuart Highway rijden. Deze loopt dwars door het gebied. Dus aan beide kanten heeft u goed zicht op de mooie bijzondere rotsen.

Er zijn geen officiële paden in dit park maar er lopen wel onofficiële paden die gevormd zijn door alle toeristen die het gebied bezoeken.

Overnachten huur camper

Er is een camping te vinden op dit terrein maar dit is een simpele camping met alleen toiletten, picknick tafels en hout barbeques. Vergeet uw eigen hout niet! De locatie is echter wel perfect. Het dicht bijzijnste dorp is Wauchope, dit is gelegen op negen kilometer van het park. Hier kunt u eten krijgen en overnachten wanneer u niet in het park wilt verblijven.

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ