Alice Springs

Alice Springs

Camper huren en naar Alice Springs. Alice Springs is ontstaan om het oude Telegraph Station en heette eerst Stuart. Later werd de stad steeds drukker bezocht en uiteindelijk werd ook de naam ervan veranderd. Het Telegraph Station is gelegen naast een permanent meertje dat Alice Spring werd genoemd. In de volksmond werd Stuart al een tijd Alice Springs genoemd en uiteindelijk is besloten de naam definitief in Alice Springs te wijzigen. Het oude Telegraph Station is nog steeds een populaire bezienswaardigheid.

Alice Springs is het hart van het Red Centre en uitvalsbasis voor vele tours door de outback. Het hele jaar door is het hier warm. In de wintermaanden is het aangenaam en in de zomer kan het erg heet worden en is het fijn de middag aan het zwembad of binnen door te brengen tijdens uw camperreis in Alice Springs.

In Alice Springs kunt u weer helemaal tot rust komen nadat u door het ruige omliggende gebied hebt gereisd met uw huurcamper. Tevens kunt u hier wat souvenirs kopen in een van de vele winkels en vindt u er een grote variatie aan restaurants.

Activiteiten Camperreis Alice Springs

Een leuke activiteit die u kunt uitvoeren tijdens uw camperreis in Australië is het beklimmen van de Anzac Hill. Bovenaan heeft u een prachtig uitzicht over de gehele stad. Hier bevind zich ook een gedenkteken voor de gevallen Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten.

Een volgende stop met uw huurcamper is het Alice Springs Reptile Center. Hier vindt u vele reptielensoorten waaronder de bergduivel, pythons en andere slangensoorten. Er wordt uitleg gegeven over de dieren en er is de mogelijkheid om de vriendelijkere dieren te helpen voeren.

Heeft u vroeger vaak de naar de serie over de Flying Doctors gekeken? Dan is een stop met uw huurcamper Alice Springs echt een must. Hier heeft u de kans om de echte Royal Flying Doctor Service te bezoeken. Hier wordt u meer verteld over hoe deze service werkt en waarom deze zo belangrijk is in dit ruige gebied.

Alice Springs is gelegen naast het West Macdonnel Ranges National Park. Ideaal voor een dagtocht met uw huurcamper vanuit Alice Springs. Prachtige natuur en wandeltochten.

Hiernaast kunt u vanuit Alice Springs ook het Watarrka National Park bezoeken. Hier heeft u zicht op een prachtig rood zandsteen berggebied.

Er is enorm veel dat u kunt bezichtigen en bezoeken tijdens uw camperreis in Noord-Australië. Heeft u interesse in het huren van een camper? Neem dan een kijkje op de website.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ