Bezienswaardigheden

Alice Springs

Alice Springs

Camper huren en naar Alice Springs. Alice Springs is ontstaan om het oude Telegraph Station en heette eerst Stuart. Later werd de stad steeds drukker bezocht en uiteindelijk werd ook de naam ervan veranderd. Het Telegraph Station is gelegen naast een permanent meertje dat Alice Spring werd genoemd. In de volksmond werd Stuart al een tijd Alice Springs genoemd en uiteindelijk is besloten de naam definitief in Alice Springs te wijzigen. Het oude Telegraph Station is nog steeds een populaire bezienswaardigheid.

Alice Springs is het hart van het Red Centre en uitvalsbasis voor vele tours door de outback. Het hele jaar door is het hier warm. In de wintermaanden is het aangenaam en in de zomer kan het erg heet worden en is het fijn de middag aan het zwembad of binnen door te brengen tijdens uw camperreis in Alice Springs.

In Alice Springs kunt u weer helemaal tot rust komen nadat u door het ruige omliggende gebied hebt gereisd met uw huurcamper. Tevens kunt u hier wat souvenirs kopen in een van de vele winkels en vindt u er een grote variatie aan restaurants.

Lees verder

Camper huren Darwin

Camper huren Darwin

Een mooi begin van uw reis is een camper huren in Darwin en ontdek het noorden van Australië en maak kennis met de rode outback. Krokodillen termietenheuvels rood zand en een uitgestrekte wereld wachten op u tijdens uw rondreis Australië camper.

Lees verder

Daly Waters

Daly Waters

Gaat u een camper huren en in Australië rondreizen? Wanneer uw camperreis plaatsvind in het noorden van dit prachtige land maak dan een stop in het dorpje Daly Waters. Wanneer u reist van Darwin naar Alice Springs of andersom komt u er praktisch langs.

Lees verder

Devil's Marbles Conservation Reserve

Devil's Marbles Conservation Reserve

Gaat u een camper huren in Australië? Wanneer u gaat rondreizen in het noorden van dit prachtige land. Kunt u een bezoek brengen met uw huur camper aan Devil's Marbles Conservation Reserve.

Lees verder

Kakadu National Park

Kakadu National Park

Krokodillen en Aboriginals dat was globaal wat ik wist van Kakadu National Park. Nadat de camper geïnstalleerd is op de camping vertrekken we op een tour richting Burrungkuy (Nourlangie). Onze gids wandelt met ons lang prachtige rotstekeningen die tot wel 20.000 jaar oud zijn. Ze vertellen het verhaal van de Aboriginals waar woonden ze en hoe leefden ze verhalen uit de droomtijd worden verteld een prachtig stuk geschiedenis.

Lees verder

Litchfield National Park

Litchfield National Park

Gaat u een camper huren in Australië? Wanneer u de noordkust gaat bezoeken met een huur camper breng dan een bezoekje aan Litchfield Nationaal Park. Dit park is 117 kilometer ten zuiden van Darwin gelegen.

Lees verder

Nitmiluk National Park

Nitmiluk National Park

Gaat u een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer u uw camperreis gaat maken in het noorden van Australië breng dan een bezoek aan de Nitmiluk National Park. Deze stad is gelegen onder de stad Darwin en onder het Nationale Park Kakadu

Lees verder

Uluru / Ayers Rock

Uluru / Ayers Rock

Heel vroeg worden we gewekt de sterren stralend aan de heldere hemel; wandelschoenen aan snel ontbijt en op pad. We zien Uluru de enorme monoliet steekt donker af tegen de paarsblauwe lucht. Onder het lopen kleurt de hemel blauw en verandert Uluru in een de bekende roodbruine gigant.
Onze gids vertelt mooie verhalen over de droomtijd van de Aboriginals en we bekijken de verschillende muurschilderingen. Ruim 9 kilometer wandelen we door het rode zand om Uluru wat een enorme monoliet!

Lees verder

Watarrka National Park

Watarrka National Park

Wilt u een camper huren en reizen in Australië? Wanneer u rond gaat trekken tijdens uw camperreis in het noorden van dit prachtige land dan kunt u een bezoekje brengen aan het Watarrka National Park. Watarrka National Park is een prachtig berggebied van rode zandsteen waar u langs de randen van de kliffen een prachtig uitzicht heeft. Het park is gelegen tussen Darwin en Alice Springs.

Lees verder

West MacDonnell Ranges National Park

West MacDonnell Ranges National Park

Gaat u een camper huren in het noorden van Australië? Dan kunt u met uw huur camper een bezoek brengen aan het West MacDonnel Ranges National Park. Dit spectaculaire landschap is ten westen van Alice Springs gelegen. Een gebied met mooie bergwanden en vele wandelmogelijkheden. Ideaal als een dagtocht vanuit Alice Springs maar ook om meerdere dagen te verblijven.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ