Nikko

Nikko Nikko Nikko

Nikko is volgens de Japanners één van de mooiste plekken van het land. In een decor van heuvels, bossen, moerassen, vulkanen en watervallen liggen de schrijnen en tempels van Nikko National Park. Dit nationale park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Nikko ligt ongeveer drie uur rijden ten noorden van Tokyo. Het is daarom perfect te bezoeken als dagtrip.

SCHRIJNEN EN TEMPELS

In het Nikko National Park vind je veel indrukwekkende tempels en schrijnen. Het is een prachtig gelegen spirituele plek, die een diepe indruk op jou zal maken.
De meestbezochte schrijn is de Toshugu Shrine. In deze gebouwen zie je prachtige versieringen, zoals de bekende apen die 'horen, zien en zwijgen' uitbeelden. De verschillende traditionele bouwwerken, waarbij ook veel goud gebruikt is in de versiering, maken dit complex erg bijzonder.
De Rinno-ji Tempel is ook een bezoek meer dan waard. Het complex bestaan uit een hoofdgebouw en een aantal kleinere bijgebouwen. In de tuin bij dit complex zijn prachtige kersenbloesems te zien.
Bekijk ook zeker de Yomeimon poort. Het gedetailleerde houtsnijwerk is erg indrukwekkend!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ