Everglades National Park

Everglades National Park

Het Everglades National Park, kortweg ook wel de Everglades genoemd, is het grootste subtropische natuurgebied van de Verenigde Staten. Het park herbergt veel bedreigde en zeldzame diersoorten en is daarom uniek om te bezoeken. Niet voor niets wordt het park daarom ook internationaal beschermd. De Everglades zijn wereldwijd bekend en worden door vele toeristen bezocht.  

De Everglades en zijn tienduizenden eilandjes vormen een zeldzaam moeraslandschap met een grote populatie aan vogelsoorten. Ook de bekende Amerikaanse krokodil vindt thuis is dit nationale park. Via touroperators kunt een bezoekje brengen aan de Everglades en leren over al deze fantastische diersoorten. Met wat geluk leert u sommigen van deze dieren zelfs in het echt kennen…

bezienswaardigheden everglades

Chokoloskee, een archipel van tienduizenden eilanden aan de westkust van het park.
Whitewater Bay, waar de waterloop van de Everglades de Golf van Mexico en Florida Bay raakt verschijnt er open water in de vorm van rivieren, reken en ondiepe meren.
Shark Valley met een tram of een fiets door een 25 km lang gebied, met in het midden een uitkijktoren met zicht over een groot deel van de Everglades.
Anhinga Trail, een populaire route, die begint bij het bezoekerscentrum Royal Palm. De route is genoemd naar de slangehalsvogel (anhinga), die vaak te zien is als hij na het duiken naar vis zijn verenkleed droogt, en bootjes waar tochtjes mee gemaakt kunnen worden.

uw camperreis door florida

Wilt u tijdens uw camperreis ook nog mooie steden bezoeken? Dan heeft u genoeg keuze in Florida. Zo kunt u vanuit de Everglades bijvoorbeeld doorreizen naar Miami, gelegen aan de golf van Biscaye tussen de Everglades en de Atlantische oceaan. Miami staat onder andere bekend om zijn mooie stranden, populaire nachtclubs en geweldige winkels.

Wat ook zeker een bezoekje waard is is Orlando, in deze geweldige stad schijnt de zon bijna altijd en er zijn genoeg activiteiten voor jong en oud. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de attractieparken. Het bekendste park is Walt Disney World, maar u kunt er ook voor kiezen om naar Universal Studios te gaan.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR