Bezienswaardigheden

Finse Sauna

Finse Sauna

Zoals de Romeinen in hun tijd het badhuis als ontmoetingsplaats hadden, zo heeft in Finland de sauna ook een sociale functie. Een sauna nemen betekent niet alleen een heerlijke verzorging van het lichaam, het is eveneens een reiniging van de geest. Net zoals Engeland voor thee staat, staat Finland voor sauna. Zelfs in tijd van oorlog werden er kleine sauna’s gebouwd zodat de soldaten hier gebruik van konden. Wij raden je aan om zeker één van de ruim anderhalf miljoen Finse sauna’s te bezoeken. Na een bezoek aan de sauna zal je je heerlijk ontspannen en uitgerust voelen, zodat je helemaal klaar bent voor een volgende excursie.

Lees verder

Fort Suomenlinna

Fort Suomenlinna

Fort Suomenlinna is gelegen op verschillende eilanden in de buurt van Helsinki. Het indrukwekkende fort is gebouwd in de 18e eeuw en moest de Finnen beschermen tegen aanvallen vanuit zee. Op de eilanden vind je niet alleen de gebouwen zelf, maar ook een interessant museum, een bibliotheek en een marineschool. Dit bijzondere fort staat ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Lees verder

Helsinki

Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki is een prachtige parel aan de Oostzee en wordt omringd door tientallen eilandjes die vanuit de haven te zien zijn. Helsinki staat bekend als één van de meest moderne en culturele steden van Europa. Omgeven door water, vormt de stad het culturele en zakelijke centrum van Finland. Je kunt de diverse bezienswaardigheden in de stad prima te voet afleggen. Vanaf het centrale marktplein kun je een rondvaart om de eilandjes maken. Vlakbij het marktplein bevindt zich het staatsplein. Hier vinden staatsbegrafenissen en officiële herdenkingen plaats. Naast het Senaatsgebouw en het Ridderhuis, ligt ook de imposante witte domkerk aan het senaatsplein. Dit is hét handelsmerk van Helsinki en is dan ook al van verre afstand te zien. Andere trekpleisters zijn de rotskerk Temppeliaukio, de botanische tuin, het operagebouw, het Sibiliuspark en de Finlandia-hal. De Alexanderstraat is één van de belangrijkste winkelstraten die eindigt bij het imposante Stockmann-warenhuis. Beleef het trendy Helsinki waar architectuur, design, parken, stranden en een bruisend centrum elkaar ontmoeten. Aanschouw de kleurrijke marktpleinen, bekijk de historische gebouwen, bezoek een modern museum, wandel langs de gezellige haven en geniet van de strelende zon in één van de mooie parken van Helsinki.

Lees verder

Het noorderlicht

Het noorderlicht

Bijna niets in Finland is zo mysterieus en prachtig tegelijk als het Noorderlicht. Dit prachtige lichtfenomeen is in Lapland in de maanden februari, maart, september en oktober te zien tijdens heldere nachten. De hemel verandert dan in een buitengewoon lichtspektakel, waarbij een mysterieuze groene zweem de donkere sterrenhemel vult. De stand van de aarde zorgt er in de zomermaanden voor dat de zon niet ondergaat.

Lees verder

Kemi

Kemi

Hetgeen wat het stadje Kemi vooral bekend heeft gemaakt, is het Lumilinna Snow Castle. Dit kasteel is werkelijk een streling voor het oog, doordat het geheel uit ijs en sneeuw is gebouwd. Ook de sculpturen, restaurants en speelplaats bestaat geheel uit ijs en sneeuw. Elk jaar wordt het kasteel opnieuw opgebouwd, waardoor er ook een nieuw thema ontstaat. Omdat het kasteel seizoensgebonden is, kun je dit kasteel alleen in de wintermaanden bezoeken. Naast het Lumilinna Snow Castle, is het ook bijzonder leuk om in de winter vanuit Kemi met de ijsbreker Sampo mee te varen. Dit is de enige ijsbreker ter wereld die excursies verzorgd. Het is een unieke ervaring om mee te maken hoe deze ijsbreker het Arctische ijs van 8 meter dikte als een scheermes doorsnijdt. Het krakende ijs en de wit uitgestrekte vlakte zorgen voor een overweldigend gevoel.

Lees verder

Kuopio

Kuopio

Kuopio is een echte schaatsstad. Het ijs van het meer Kallavesi, dringt zich iedere winter tot dicht in het stadshart. Elk jaar vindt hier de internationale Finland Ice Marathon plaats met aardig wat deelnemers. Andere actieve mogelijkheden zijn bijvoorbeeld sneeuwscooteren, husky safari’s, abseilen, ijsvissen en ijszwemmen. In Kuopio kun je ook diverse interessante bezienswaardigheden bezoeken. Zo kun je naar de uitkijktoren op de Puijo-heuvel gaan, die een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. Daarnaast kun je ook met een rondvaartboot de haven van Kuopio bekijken of de Fins orthodoxe kerk bezoeken.

Lees verder

Kuusamo

Kuusamo

Eén van de drie PanPark-certificaten in Europa is toegekend aan het Oulanka National Park net ten noorden van Kuusamo. Via de Karhunkierros-wandelroute kun je optimaal genieten van de ongerepte natuur. Kuusamo is een veelzijdige wintervakantiebestemming. In de winter wordt Kuusamo omgetoverd tot een stadje met bevroren meren, waarbij de maan en het magische noorderlicht de wonderwitte wereld verlicht. Je kunt er ook voor kiezen om het Oulanka National Park te bezoeken, wat net ten noorden van Kuusamo ligt.

Lees verder

Lapland

Lapland

Finland bestaat voor ongeveer de helft uit het zogeheten Lapland. In Lapland vind je snelstromende rivieren, oneindige sneeuwvlaktes en een desolaat landschap dat bijna onaards aandoet. Wij raden je aan om met rendier- of hondensledes een prachtig stukje wildernis van Lapland te ontdekken. Het is namelijk een unieke ervaring om met deze mooie dieren over het glooiende sneeuwlandschap te rijden. De poort naar Lapland is de provinciehoofdstad Rovaniemi. Dit is de grootste stad van Lapland en ligt op de Poolcirkel. In het nabijgelegen Santa Claus Village kun je de Kerstman hoogstpersoonlijk ontmoeten. In de zomer gaat de zon in Lapland nooit onder en in het voor- en najaar maak je veel kans om het spectaculaire Noorderlicht te zien.

Lees verder

Lemmenjoki National Park

Lemmenjoki National Park

Het Lemmenjoki National Park is het grootste park van Finland en ligt in het noorden van het land. Als je een wandeling gaat maken door dit park, voelt het soms aan alsof je door een oerwoud loopt. Zo kom je onderweg langs rivieren, moerassen en waterrijke gebieden. Misschien zie je zelfs tijdens een wandeling een goudzoeker langs de rivier zitten die zijn geluk beproefd. Je kunt het park niet alleen te voet verkennen, maar ook per boot. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een boottocht te maken over de Lemmenjoki rivier.

Lees verder

Midzomerfeest

Midzomerfeest

Midzomer is een festival dat plaatsvindt tijdens de dagen waarop de zon in het zuiden nauwelijks ondergaat en in het noorden helemaal niet ondergaat. Midzomer, de feestdag van Johannes de Doper, wordt gevierd in het weekeinde dat het dichts bij 21 juni ligt. Tijdens dit festival worden er volop vreugdevuren ontstoken en in vele delen van Finland worden de ‘midzomerpalen’ versierd. Laat je meeslepen in de opzwepende muziek en de uitbundige feeststemming. Dit is jouw kans om een stukje Finse cultuur te ervaren.

Lees verder

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ