Vulcan Park

Vulcan Park

De stad Birmingham is van oudsher de stad van ijzer en staal. In 1904 stelden de Vroede Vaders van Birmingham de Romeinse god Vulcanus aan tot het symbool van de stad, als broer van oppergod Zeus, en god van het vuur en de goddelijke smidse en niet te vergeten als hofleverancier van Zeus beruchte bliksems.

Het idee werd toevallig ontdekt doordat er dat jaar een wereldtentoonstelling was in St. Louis. Ze kregen het voor elkaar om de Italiaanse beeldhouwer Giuseppe Moretti een metalen beeld voor ze te laten maken van Vulcanus. Het beeld werd uiteindelijk 17 meter hoog en is het grootste gietijzeren standbeeld ter wereld met een gewicht van 50 ton. Nadat de tentoonstelling was geĆ«indigd smolt de belangstelling van het publiek en de media. Zeven maanden na de tentoonstelling werd het beeld gedemonteerd en per trein terug gebracht naar Birmingham. Maar omdat niemand geĆÆnteresseerd was werd het beeld uiteindelijk langs de spoorweg gedumpt. Jaren gingen voorbij en het beeld werd verroest en enkele delen verdwenen zoals de bliksem. Toen de gemeente eindelijk besloot het terug te monteren werd het gebouwd op een 38 meter hoge toren inclusief een nieuwe bliksem.

uw camperreis door deep south

Wanneer u aan het reizen bent in Deep South kunt u nog van veel meer bezienswaardigheden genieten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Montgomery, waar geschiedenis en moderniteit samensmelten. Of ga naar de Ave Maria Grotte, beter bekend als Jeruzalem in miniatuur.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ