New Orleans

New Orleans

New Orleans is de grootste stad in de staat Louisiana. Ook wel bekend als de bron van de gospelmuziek. Mahalia Jackson is hier geboren, een grootheid in gospelmuziek. Er wordt in deze stad jaarlijks carnaval gevierd. Dit wordt hier Mardi Gras genoemd, grans voor: Vette dinsdag. Dit valt op de dag voor aswoensdag. Iedereen gaat verkleed en er is een parade.

Bent u een fan van zeedieren, garnalen en oesters etc. Dan bent u hier aan het goede adres.

bezienswaardigheden New Orleans

 

Jazz National Historical Park, in dit park worden regelmatig (gratis) optredens gegeven. Het is verstandig om vooraf te kijken wie er zijn en of er een optreden aanwezig is. Hier vindt u ook The Old US Mint. Dit gebouw werd vroeger gebruikt om verschillende dollar-munten aan te maken. De oudere machines en toestellen kunt u hier nog bekijken. In hetzelfde gebouw vindt u ook een gehele jazz collectie. De zaal zal u het gevoel geven dat u zich nog in de jaren 60 waant. In de buurt bevindt zich de French Market hier zult u regelmatig ook optredens zien van artiesten tot straat artiesten.

uw camperreis door deep south

 

Wanneer u aan het reizen bent in de Deep South rondom New Orleans breng dan ook zeker een bezoekje aan Honey Island Swamp, Oak Alley Plantation, Jean Lafitte National Historical Park and Preserve en Gulf Islands National Seashore.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ