Fort Conde

Fort Conde

In 1975 herbouwde de stad Mobile het fort gedeeltelijk. In 1702 werd het fort door de fransen gebouwd als Fort Louis. Het fort was uitstekend gelegen aan de oever van de rivier la Mobille. Hierdoor konden de grote vijandelijke oorlogsschepen het fort niet bereiken en de kleinere schepen werden meteen geraakt door de fransen kannonen. Daarnaast was het fort ook een douane-kanoor, waar accijnzen werden geïnd. Na verloop van tijd werd Ford Louis omgedoopt tot Fort Condé naar de invloedrijke Koninklijke familie Condé.

In 1763 namen de Engelse het over en herdoopten het fort tot Fort Charlotte, genoemd naar de zuster van de Engelse koning. Tijdens de Amerikaans Revolutie werd het veroverd door de Spaanse bondgenoten en werd het weer omgedoopt naar Fort Carlotta, amper 17 jaar later. In 1813 veroverde de Amerikanen het fort en verkochten het 17 jaar later aan het publiek. Het werd afgebroken om de haven verder uit te breiden. Jaren later werd het opnieuw herbouwd.

bezienswaardigheden Fort Conde

Dit oude fort is erg leuk om te bezoeken tijdens uw camperreis. Wandel rond het fort en neem leuke foto's zodat u ze later thuis opnieuw kan bekijken. Vanaf het fort kijkt u zo op de stad Mobile. In het fort zelf zijn veel borden met informatie over de geschiedenis van het fort. Binnen het Fort zijn ook stukken opgesteld die u kunt bekijken. Als u graag meer te weten wilt komen over dit Fort kunt u het museum bezoeken wat is verderop zit.

uw camperreis door deep south

Als u tijdens u camperreis naar Mobile gaat dan is het Fort Conde zeker een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken. Dit Fort bevindt zich in de stad en is makkelijk te bereiken vanuit het centrum. In de buurt van het Fort bevindt zich ook een museum, genaamd het Conde Charlotte Museum House.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ