Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

In 1863 vochten de Unie en de Zuidelijke troepen over de controle van Chattanooga, de poort naar het diepe zuiden. De Zuidelijke troepen overwonnen het nabijgelegen Chikamauga in september. Echter waren er nieuwe gevechten in Chattanooga en zorgden ervoor dat de Unietroepen overwonnen en kregen zo controle over de stad. Na de gevechten schreef een van de Zuidelijke soldaten: “This… is the death-knell of the Confederacy (dit… is de doodsklok van de confederatie)”.

bezienswaardigheden Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

Het park is te bezoeken met een 7-Mile lange autotour langs monumenten, historische tabletten en wandelpaden. Het Visitor Center op het Chickamauga slagveld bevat vele exposities en de Fuller pistolen collectie waarvan meer dan 300 voorbeelden.

uw camperreis door deep south

Wilt u een camper huren in de buurt van Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park? Dan kunt u het beste starten in Atlanta, vanuit hier kunt u eenvoudig doorrijden naar dit National Millitary Park. Ook kunt u uw weg vervolgen naar Nashville of Memphis, samen de grootste muziek steden ter wereld. Hier heerst de echte Rock en Roll cultuur nog, erg gaaf om te zien tijdens uw rondreis amerika camper! 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ