Chattanooga

Chattanooga

Wanneer je in het zuiden gaat rondreizen met de camper kun je langs het stadje Chattanooga komen. Een aanrader volgens de New York Times, zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. De stad is gelegen in de buurt van de stad Tennessee en op ongeveer 190 km van Atlanta.

BEZIENSWAARDIGHEDEN CHATTANOOGA

Een van de meest adembenemende steden van Amerika. Gelegen tussen de bergen van Zuidoost-Tennessee en aan de rivier van Tennessee. Wat u hier kunt vinden is natuurschoon, 13-mijl verharde weg langs de rivier bezaaid met bezienswaardigheden, parken, restaurants en riviercruises; outdoor avonturen, rijke geschiedenis, talrijke accommodaties, restaurants voor elke smaak, bloeiende kunst, winkels en vele jaarlijkse evenementen die veel het hele jaar door plezier bieden. Zo is het Tenessee Aquarium niet te missen. Bent u een geschiedenis liefhebber? Bezoek dan het musea over de Amerikaanse burgeroorlog, de indianen en de 20e eeuw geschiedenis.

De naam van deze stad komt uit de taal van de Creek-indianen. Het betekend 'de rots die in een punt bijeenkomt'. Dit staat voor de Lookout Mountain, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De stad staat ook wel bekend om het nummer Chattanooga Choo Choo wat in 1941 een goude plaat kreeg.

De stad is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Verder kunt u de stad verkennen te voet of met de fiets.

JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH

Wanneer je jouw camperreis rondom Chattanooga wilt gaan maken. Kun je het beste naar een grote omliggende stad vliegen zoals Atlanta en hier de camper ophalen. 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ