Knik Glacier

Knik Glacier

De Knik Glacier is een gebied vol bergen, sneeuw, water en ijs. Het unieke klimaat zorgt hier voor een mooi, maar mysterieus landschap en een bijzondere dierenpopulatie. Deze aparte natuurschoon is al vaak op de beeldbuis geweest, aangezien het gebied regelmatig is gebruikt in Hollywood films.
De omgeving is wat lastig te bereiken maar via een aantal organisaties kunt u deze unieke plek alsnog bezoeken. De ontzettend oude Knik Glacier stamt mogelijk uit één van de ijstijden en in de loop der tijd zijn er vele veranderingen aangebracht in het landschap. Valleien, bergen en gletsjers passen zich aan en zorgen steeds weer voor verrassingen.

Overigens is in het gebied van de Knik Glacier (én op andere plaatsen in Alaska) in sommige tijden het Noorderlicht waarneembaar. Een mysterieuze maar onvergetelijke ervaring vol lichtshows vanuit de hemel.

uw camperreis door alaska

Rondom Knik Glacier bevinden zich twee steden. Anchorage en Valdez. Anchorage staat bekend vanwege haar industrie en Amerikaans defensiecentrum maar ook om de prachtige omliggende natuur. U kunt hier genieten van bergen, gletsjers en nationale parken met de meest fantastische diersoorten. In Valdez kunt u veel verschillende excursies ondernemen, maar ook kunt u hier goed wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ