Bezienswaardigheden

Alaska Range

Alaska Range

De Alaska Range is een lang, smal en indrukwekkend natuurgebied wat je niet mag overslaan tijdens jouw camperreis. Tijdens een bezoek aan dit natuurgebied vind je hier onder andere Mount McKinley, de hoogste berg van Noord-Amerika, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de Alaska Range.  Ook kom je met jouw huurcamper langs Lake Clark, een uitgestrekt en adembenemend mooi meer waar je prachtig kunt wandelen en lekker tot rust kunt komen. Het Alaskagebergte is opgedeeld in verschillende nationale parken waarvan er twee op de werelderfgoedlijst van UNESCO te vinden zijn. Dit zijn Wrangell-st.Elias en het Canadese Kluane park. Naast bergen en meren kom je hier met jouw huurcamper ook langs rivieren, gletsjers en nog veel meer. BEZIENSWAARDIGHEDEN ALASKA RANGE De Alaska Range is rijk aan veel mooie diersoorten. Tijdens jow camperreis kun je dan ook kariboes, lynxen, wolven, grizzlyberen, schapen en elanden tegenkomen. Houd je ogen dus open zittend in jouw huurcamper want wellicht zie je er een. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Wil je graag een camper huren en overnachten in de buurt van de Alaska Range? Dan raden wij je een camping aan in  Denali National Park : Igloo Creek. Je kunt hier echter niet voor reserveren. Vanaf deze camping neem je een bus naar verschillende bezienswaardigheden in het park. Of bezoek de Alaska Range met jouw huurcamper. Wil je graag alvast wat meer weten over een mogelijke route voor jouw camperreis door Alaska? Lees dan onze All Alaska & Yukon adventure routesuggestie .

Lees verder

Anchorage

Anchorage

Jouw camperreis door Alaska begint in Anchorage. De luchthaven van Anchorage ligt op ongeveer 7 km van de stad Anchorage af. De luchthaven is de op 4 na grootste op het gebied van vrachtvervoer. Dit komt mede doordat Anchorage een belangrijke industriestad is. In Anchorage vind je diverse verhuurbedrijven waar je een camper op kunt halen.   De meeste verhuurstations (bijv. die van Cruise America) zijn geopend van mei tot oktober. Buiten deze periode is het niet mogelijk jouw huurcamper op te halen in Anchorage voor jouw rondreis door Alaska per camper. BEZIENSWAARDIGHEDEN ANCHORAGE Anchorage is een grote stad, bekend vanwege haar industrie en Amerikaans defensiecentrum. De meeste toeristen komen tijdens hun rondreis Amerika camper echter voor de prachtige omliggende natuur van Anchorage. In en om de stad worden veel (natuurgerelateerde) trips georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Geniet van de bergen, gletsjers en nationale parken met de meest fantastische diersoorten. Daarnaast kun je een kijkje met jouw huurcamper nemen bij de culturele en historische tradities van de 'Alaska Native people'. Een camper huren in Anchorage is dus zeker een aanrader! Anchorage is de startplaats voor het jaarlijkse Iditarod, een beroemde sledehondenrace. Dit festival vindt altijd in maart plaats, dus mocht in deze periode een camper huren in Alaska dan is een bezoekje aan Iditarod absoluut een heuse aanrader. Ook in de regio is er voldoende te beleven. Een rit met jouw huurcamper door het prachtige landschap is al een avontuur apart! JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Vanuit Anchorage kun je er voor kiezen om door te reizen naar Knik Glacier . Dit is een gebied vol bergen, sneeuw, water en ijs. Het unieke klimaat zorgt hier voor mooi, maar mysterieus landschap met een bijzondere dierenpopulatie.

Lees verder

Denali National Park

Denali National Park

Het Denali National Park mag één van de meest populaire nationale parken van Alaska genoemd worden en is, mede door de meer dan 6000 meter hoge Denali berg, erg beroemd. In de rest van het park vind je onder andere bossen, struik- en mosgebieden en diepblauwe meren. Ook voor sneeuw en gletsjers ben je in het Denali National Park aan het goede adres tijdens jouw rondreis door Alaska per camper. Het gebied is het paradijs voor fantastische diersoorten zoals diverse soorten beren, kariboes en elanden, wolven, schapen, vossen, marters, bevers en lynxen. Daarnaast zijn er aan prachtige vogels geen gebrek. Met een beetje geluk kun je hier zelfs vanuit jouw huurcamper de majestueuze Golden Eagle spotten.   JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Je gaat op pad met jouw huurcamper, en je wilt graag ergens in de buurt van Denali National park overnachten. Wat zijn dan jouw opties? Nou, gelukkig hoeft je zich geen zorgen te maken. Het park telt namelijk 6 campings die allemaal in verschillende gebieden liggen. Slechts 1 van deze campings is het hele jaar door geopend. Let op! Op de andere 5 campings kun je enkel van mei t/m september met jouw huurcamper verblijven. Dus ga je een camper huren en Denali National Park bezoeken? Kijk dan vooraf even goed waar je met jouw huurcamper terecht kunt. Het is ook toegestaan in het park zelf te kamperen. Hier zitten wel regels aan vast, voor deze regels verwijzen we je graag door naar de website van Denali National Park. Je gaat een camper huren en wilt graag ook nog iets anders in de buurt bezoeken. Dan is de stad Anchorage een goede optie. Dit is de veruit de grootste stad van Alaska en ligt tussen de bergen wat een ongelooflijk mooi beeld geeft.

Lees verder

Fairbanks

Fairbanks

Fairbanks is een grote stad in Alaska, met een belangrijke functie voor het land. De stad herbergt de oudste school van Alaska: the University of Alaska Fairbanks. Bezoek deze Universiteit, evenals het bijhorende museum. Rijd met jouw huurcamper naar Fairbanks, deze stad heeft een aantal mooie tuinen en parken die de moeite waard zijn om te bezichtigen.  BEZIENSWAARDIGHEDEN FAIRBANKS De belangrijkste activiteiten en trips in en rondom Fairbanks verwijzen je naar de prachtige natuur van Alaska. Maak bijvoorbeeld leuk trips en cruises per boot. Of ga met jouw huurcamper naar een van de nationale parken in het binnenland. Altijd al een echt rendier willen zien? Rijd dan met jouw huurcamper naar Running Reindeer Ranch, er kan hier heel mooi gewandeld worden en er loopt zo een rendier met je mee, deze dieren zijn de toeristen gewend en zijn erg nieuwsgierig, een unieke ervaring. Het is ook erg leuk om de oude El Dorado Gold Mine te bezoeken. Fairbanks is van oudsher bekend geworden vanwege de goudvondst. Rond 1900 was het de stad een erg populaire trekpleisters voor mensen die hoopte miljonair te worden door de vondst van goud. De Gold Dredge is een plek waar je veel te weten kan komen over deze tijd en de geschiedenis van het goudmijnen, er kan ook nog steeds naar goud worden gezeefd. Indien je gek bent op dieren, ga dan ook naar het Large Animal Research Station tijdens jouw camperreis in Alaska. Hier zijn veel lokale dieren te bekijken, zoals de muskus ossen, rendieren en kariboes. In dit park worden deze dieren bestudeerd voor de Universiteit van Alaska. Er zijn vaak ook gidsen die de tour leiden en veel weten te vertellen over deze bijzondere dieren. Wil je graag de natuur en dieren combineren? Combineer dan bijvoorbeeld een slede tocht met zowel husky's als paarden. Bij het Alaskan Husky and Horse Adventures kun je zo'n bijzondere tocht reserveren. Een unieke ervaring voor tijdens jouw camperreis.

Lees verder

Glennallen

Glennallen

In en om Glennallen valt ontzettend veel te beleven. Vooral voor buitenactiviteiten zoals vissen, paardrijden, wandelen en nog veel meer, ben je hier aan het goede adres. Gezien de mooie ligging van Glennallen ben je dichtbij de fraaie en ongerepte natuur, waar Alaska zo om bekend staat. Bergen, rivieren en grote nationale parken bevinden zich op zeer korte afstand van het stadje. Glennallen staat tevens bekend om het feit dat de lokale bewoners zo ontzettend vriendelijk zijn. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA In de omgeving van Glennallen vind je onder andere Paxson , Valdez en Wrangell St. Elias National Park .

Lees verder

Haines

Haines

Haines is voor veel mensen dat wat je verwacht van Alaska. De adembenemend mooie natuur herbergt de meest unieke diersoorten die je kunt bedenken. Beren, vogels (waaronder the Bald Eagle), elanden en nog veel meer. Het is bijna te mooi om waar te zijn. BEZIENSWAARDIGHEDEN HAINES Vanuit Haines kun je deelnemen aan tours en trips door de wildernis, om kennis te maken met Alaska’s dier en natuur. Daarnaast zijn er in Haines nog veel meer (buiten)activiteiten die je kunt gaan ondernemen. Of ga zelf op pad en geniet van Haines en haar prachtige en veelzijdige omgeving. Naast natuur kun je hier voor nog veel meer terecht, want zelfs voor kunst, cultuur, musea, restaurants en winkels ben je in Haines aan het juiste adres. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Dichtbij Haines gelegen vind je  Skagway . Deze stad is omringt door historische en spectaculaire natuur wat zorgt voor een prachtige ervaring met veel recreatieve opties.

Lees verder

Katmai National Park

Katmai National Park

Het Katmai National Park in Alaska bestaat al sinds 1918 en wordt vandaag de dag nog altijd veel bezocht vanwege haar vulkanen, ruige kustlijn, bossen en ongerepte natuur. Tevens is in het park ontzettend veel wildlife te vinden, waaronder de bijzondere Bruine Beer. De beren komen maar wat graag naar de rivieren, die bomvol zitten met vis. Wat vissen betreft, kun je heel wat leren van deze experts! Je kunt het park te voet verkennen; er zijn namelijk tal van mooie wandelwegen. Ook kun je overnachten in het park en jouw camper bij een van de mooie campgrounds stallen. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Vanuit Katmai National Park kun je ook een oversteek maken naar Kodiak Island . Dit is een van de grotere eilanden van de Verenigde Staten. Op het eiland zijn veel dorpjes te vinden waaronder het gelijknamige stadje Kodiak.

Lees verder

Kenai Fjords National Park

Kenai Fjords National Park

Het Kenai Fjords National Park is een uitgestrekt en gevarieerd park in Zuid-Centraal Alaska. Het gebied herbergt één van de grootste ijsgebieden van de Verenigde Staten en de met sneeuw bedekte bergen, gletsjers en fjorden zijn een spectaculaire belevenis voor jong en oud. BEZIENSWAARDIGHEDEN KENAI FJORDS NATIONAL PARK Het is aan te raden om dit gebied met een bootcruise te verkennen. Onderweg kun je de meest uiteenlopende en fantastische diersoorten tegenkomen waaronder zeeleeuwen, beren, berggeiten, Puffins (zeepapegaaien), walvissen en orca’s. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Dicht bij Kenai Fjords National Park gelegen vind je  Seward . Dit is een van de oudste community's van Alaska en voor velen staat dit stadje bekend als de poort naar Kenai Fjords National Park. Het is een pittoresk dorpje wat gemakkelijk te bereiken is.

Lees verder

Knik Glacier

Knik Glacier

De Knik Glacier is een gebied vol bergen, sneeuw, water en ijs. Het unieke klimaat zorgt hier voor een mooi, maar mysterieus landschap en een bijzondere dierenpopulatie. Deze aparte natuurschoon is al vaak op de beeldbuis geweest, aangezien het gebied regelmatig is gebruikt in Hollywood films. De omgeving is wat lastig te bereiken maar via een aantal organisaties kun je deze unieke plek alsnog bezoeken. De ontzettend oude Knik Glacier stamt mogelijk uit één van de ijstijden en in de loop der tijd zijn er vele veranderingen aangebracht in het landschap. Valleien, bergen en gletsjers passen zich aan en zorgen steeds weer voor verrassingen. Overigens is in het gebied van de Knik Glacier (én op andere plaatsen in Alaska) in sommige tijden het Noorderlicht waarneembaar. Een mysterieuze maar onvergetelijke ervaring vol lichtshows vanuit de hemel. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Rondom Knik Glacier bevinden zich twee steden. Anchorage en Valdez . Anchorage staat bekend vanwege haar industrie en Amerikaans defensiecentrum maar ook om de prachtige omliggende natuur. Je kunt hier genieten van bergen, gletsjers en nationale parken met de meest fantastische diersoorten. In Valdez kun je veel verschillende excursies ondernemen, maar ook kun je hier goed wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

Lees verder

Kodiak Island

Kodiak Island

Kodiak Island is één van de grotere eilanden van de Verenigde Staten, gelegen in Alaska. Op het eiland zijn veel dorpjes te vinden, waaronder het gelijknamige stadje Kodiak. Andere leuke plaatsen zijn Akhiok, Karluk, Old Harbor, Port Lions, Larsen Bay en Ouzinki. Gelegen in een prachtig landschap en omringd door de lokale bewoners, zal je genieten van een bezoekje aan deze dorpen. BEZIENSWAARDIGHEDEN KODIAK Het eiland is rijkelijk bebost en heeft een prachtige fauna. Dit natuurschoon neemt uiteraard een aantal mooie diersoorten met zich mee. Het eiland is één groot paradijs voor vogels en ook water- en zoogdieren zoals zeeleeuwen en otters, vossen en wezels, zijn bewoners van Kodiak Island. Op het eiland leeft tevens de beroemde Kodiakbeer, die alleen in deze omgeving voorkomt. Deze gigantische beren mogen de grootste ter wereld genoemd worden en zijn erg machtig om te zien.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ