Bezienswaardigheden

Alaska Range

Alaska Range

De Alaska Range is een lang smal en indrukwekkend natuurgebied wat u niet mag overslaan tijdens uw camperreis. Tijdens een bezoek aan dit natuurgebied vindt u hier onder andere Mount McKinley de hoogste berg van Noord-Amerika waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de Alaska Range. 
Ook komt u met uw huur camper langs Lake Clark een uitgestrekt en adembenemend mooi meer waar u prachtig kunt wandelen en lekker tot rust kunt komen. Het Alaskagebergte is opgedeelt in verschillende nationale parken waarvan er twee op de werelderfgoedlijst van UNESCO te vinden zijn. Dit zijn Wrangell-st.Elias en het Canadese Kluane park.
Naast bergen en meren komt u hier met uw huur camper ook langs rivieren gletsjers en nog veel meer.

Lees verder

Anchorage

Anchorage

Uw camperreis door Alaska begint in Anchorage. Hier vindt u diverse verhuurbedrijven waar u een camper op kunt halen. Begin uw reis in Amsterdam en vlieg naar de internationale luchthaven Ted Stevens Anchorage. Hierna kunt u een camper huren op enkele locaties. De luchthaven van Anchorage ligt op ongeveer 7 km van de stad Anchorage af. De luchthaven is de op 4 na grootste op het gebied van vrachtvervoer. Dit komt mede doordat Anchorage een belangrijke industrie stad is. Voor uw rondreis Amerika camper heeft altijd minimaal 1 tussenstop voor u landt op de luchthaven van Anchorage. De meeste verhuur stations (bijv. die van Cruise America) zijn geopend van mei tot oktober. Buiten deze periode is het niet mogelijk uw huur camper op te halen in Anchorage voor uw rondreis Amerika camper.

Lees verder

Denali National Park

Denali National Park

Het Denali National Park mag één van de meest populaire nationale parken van Alaska genoemd worden en is mede door de meer dan 6000 meter hoge Denali berg erg beroemd. In de rest van het park vindt u onder andere bossen struik- en mosgebieden en diepblauwe meren. Ook voor sneeuw en gletsjers bent u in het Denali National Park aan het goede adres. tijdens uw rondreis Amerika camper.

Lees verder

Fairbanks

Fairbanks

Fairbanks is een grote stad in Alaska met een belangrijke functie voor het land. De stad herbergt de oudste school van Alaska: the University of Alaska Fairbanks. Deze Universiteit kunt u bekijken evenals het bijhorende museum. Rij met uw huur camper naar Fairbanks deze stad heeft een aantal mooie tuinen en parken die de moeite waard zijn om te bezichtigen. 

Lees verder

Glennallen

Glennallen

In en om Glennallen valt ontzettend veel te beleven. Vooral voor buitenactiviteiten zoals vissen paardrijden wandelen en nog veel meer bent u hier aan het goede adres. Gezien de mooie ligging van Glennallen bent u dicht bij de fraaie en ongerepte natuur waar Alaska zo om bekend staat. Bergen rivieren en grote nationale parken bevinden zich op zeer korte afstand van het stadje.

Glennallen staat tevens bekend om het feit dat de lokale bewoners zo ontzettend vriendelijk zijn.

Lees verder

Haines

Haines

Haines is voor veel mensen dat wat u verwachtte van Alaska. De adembenemend mooie natuur herbergt de meest unieke diersoorten die u kunt bedenken. Beren vogels (waaronder the Bald Eagle) elanden en nog veel meer. Het is bijna te mooi om waar te zijn.

Lees verder

Katmai National Park

Katmai National Park

Het Katmai National Park in Alaska bestaat al sinds 1918 en wordt vandaag de dag nog altijd veel bezocht vanwege haar vulkanen ruige kustlijn bossen en ongerepte natuur. Tevens is in het park ontzettend veel wildlife te vinden waaronder de bijzondere Bruine Beer. De beren komen maar wat graag naar de rivieren die bomvol zitten met vis.Wat vissen betreft kunt u heel wat leren van deze experts!

Lees verder

Kenai Fjords National Park

Kenai Fjords National Park

Het Kenai Fjords National Park is een uitgestrekt en gevarieerd park in Zuid-Centraal Alaska. Het gebied herbergt één van de grootste ijsgebieden van de Verenigde Staten en de met sneeuw bedekte bergen gletsjers en fjorden zijn een spectaculaire belevenis voor jong en oud.

Lees verder

Knik Glacier

Knik Glacier

De Knik Glacier is een gebied vol bergen sneeuw water en ijs. Het unieke klimaat zorgt hier voor een mooi maar mysterieus landschap en een bijzondere dierenpopulatie. Deze aparte natuurschoon is al vaak op de beeldbuis geweest aangezien het gebied regelmatig is gebruikt in Hollywood films.
De omgeving is wat lastig te bereiken maar via een aantal organisaties kunt u deze unieke plek alsnog bezoeken. De ontzettend oude Knik Glacier stamt mogelijk uit één van de ijstijden en in de loop der tijd zijn er vele veranderingen aangebracht in het landschap. Valleien bergen en gletsjers passen zich aan en zorgen steeds weer voor verrassingen.

Overigens is in het gebied van de Knik Glacier (én op andere plaatsen in Alaska) in sommige tijden het Noorderlicht waarneembaar. Een mysterieuze maar onvergetelijke ervaring vol lichtshows vanuit de hemel.

Lees verder

Kodiak Island

Kodiak Island

Kodiak Island is één van de grotere eilanden van de Verenigde Staten gelegen in Alaska. Op het eiland zijn veel dorpjes te vinden waaronder het gelijknamige stadje Kodiak. Andere leuke plaatsen zijn Akhiok Karluk Old Harbor Port Lions Larsen Bay en Ouzinki. Gelegen in een prachtig landschap en omringd door de lokale bewoners zult u genieten van een bezoekje aan deze dorpen.

Lees verder

Paxson

Paxson

In een ontzettend fotogenieke omgeving ligt het kleine plaatsje Paxson. Vanuit hier kunt u gemakkelijk de natuur in trekken en genieten van de nabijgelegen meren en rivieren. In de buurt van Paxson zijn dankzij het water en de groene omgeving ontzettend veel vogelsoorten voor waar u ongetwijfeld van kunt genieten.

Lees verder

Seward

Seward

Seward is één van de oudste community’s van Alaska en voor velen staat het stadje bekend als de poort naar het Kenai Fjords National Park.
Seward is een pittoresk dorpje wat gemakkelijk te bereiken is. De gezellige haven en het historische centrum met leuke winkels en kunstgaleries zorgen er direct voor dat u zich hier thuis voelt. Vergeet ook vooral niet om te genieten van een lokaal restaurant of cafeetje.

Ook in Seward bruist het van de activiteiten. Vissen fietsen wandelen wildlife -& gletsjer cruises paardrijden zeilen raften hondensledetrips duiken of skiën alles is mogelijk. Ook voor kunst en cultuur kunt u in Seward prima terecht. Bezoek de mooie musea of neem een kijkje bij lokale kunstenaars dat wordt absoluut gewaardeerd.

Lees verder

Skagway

Skagway

De historische en spectaculaire natuur bij Skagway zorgt voor een prachtige ervaring en veel recreatieve opties. Aan expedities excursies en trips in de natuur is geen gebrek. Ook kunt u naar het museum in Skagway gaan en de Gold Rush Cemetery bezoeken.

Lees verder

Valdez

Valdez

Valdez is een stadje in het Zuid-Oosten van Alaska. Vanuit Valdez kunt u verschillende excursies ondernemen rij bijvoorbeeld naar de Prince William Sound. U zult hier ongetwijfeld vele dieren tegenkomen een plek die u niet kunt missen. Prince William Sound heeft een 5000 meter lange kustlijn en is gelegen tussen de Chugach Mountains. In het noorden van de Prince William Sound vindt u de Columbia Glacier. De overweldigende gletsjers van de Columbia Glacier zullen u verwonderen en ook de bergen van Chugach zijn een onmisbaar beeld in de omgeving van Valdez. Deze bergen zijn beschermd omdat ze binnen de parken Chugach State Park en Chugach National Forest vallen. Naast deze excursies kunt u er ook voor kiezen tijdens uw camperreis Valdez Marine trips per boot maken die erg de moeite waard zijn. 

Lees verder

Woodwille

Een enorme ingang (waarschijnlijk de grootste ter wereld) voert u naar de verschillende kamers Hier vindt u allerlei stalagmieten onder een gewelfd dat wel tot 39 meter hoog boven de vloer kan liggen. In de eerste kamer vindt u het bewijs dat dit land toendertijd  volledig door zee was bedekt. Dit is te zien aan de enorme haaientand. In de daarope volgende kamers vindt u een anderhalve kilometers lange wandelweg. Hier vindt u de de grootste stalagmiet-kolom ter wereld de Goliath die is 13,70 km hoog en heeft een dikte van 74 meter omtrek.

Lees verder

Wrangell St. Elias National Park

Wrangell St. Elias National Park

Het Wrangell St. Elias National Park staat samen met een aantal andere omliggende parken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarom absoluut een bezoekje waard. In de twintigste eeuw werd in de omgeving van het Wrangell St. Elias National park veel koper en goud gevonden. Dit zorgden ervoor dat veel mensen hoopten hier hun geluk te beproeven met de vondst van deze waardevolle grondstoffen.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ