Campers

Vraag: Hoe lang duurt het om een camper af te halen en er mee weg te rijden?
Als U een camper rondreis begint dient U eerst een nacht in een hotel/motel te verblijven. In de middag wordt U door de verhuurmaatschappij afgehaald en naar hun terrein gebracht. Dan wordt de werking van de camper aan U uitgelegd, wordt het papierwerk met U doorgenomen en kunt U aan Uw reis beginnen. Het zal duidelijk zijn, dat het dan al namiddag is. Daarom is het belangrijk, dat U voor de eerste dag qua afstand geen grote plannen maakt. Die dag zal hoofdzakelijk gebruikt worden om met de werking van Uw camper kennis te maken, enkele boodschappen te doen en te wennen aan het rijden.

Vraag: Wat dien ik mee te brengen om in een camper te koken en te slapen?
U kunt ofwel Uw eigen beddengoed meebrengen of U kunt dit huren van de verhuurmaatschappij. Zo'n pakket bevat slaapzakken, kussens en alle kook- en eetgerei dat U nodig heeft om Uw maaltijden in de camper te bereiden en te gebruiken.

Vraag: Wat voor rijbewijs heb ik nodig?
Voor het rijden met een camper in de USA en/of Canada volstaat het normale rijbewijs voor de B/E categorie voertuigen. U hoeft geen speciaal rijbewijs voor zwaardere voertuigen te hebben.

Vraag: Hoe zit het met de verzekering?
In sommige gevallen dekt Uw eigen verzekering de risico's. Echter, camperverhuurmaatschappijen bieden, buiten de normale dekking, aanvullende verzekering aan, voor een zeker bedrag. Het is een goede zaak U te vergewissen van de aard van de dekking voordat U op reis gaat.

Vraag: Kan ik met mijn camper pretparken en soortgelijke attracties bezoeken?
Alle toeristische attracties in Noord-Amerika beschikken over voorzieningen voor het parkeren van motorhomes. Er bestaat letterlijk geen enkele plaats in Noord-Amerika waar U niet met Uw camper heen kunt gaan.

Vraag: Hoe moeilijk is het om met een camper te rijden?
Campers in de USA en Canada zijn voorzien van stuur- en rembekrachtiging en een automatische versnelling. Ook al zijn het grote voertuigen, zij zijn makkelijk te besturen, zolang U de voor de hand liggende voorzorgsmaatregelen treft. Bijvoorbeeld, laat iemand aanwijzingen geven bij het achteruitrijden en let op de hoogte als U onder een overkapping bij een benzinestation doorrijdt.

Vraag: Hoe snel mag ik met een camper rijden?
Op de meeste snelwegen in de USA geldt een snelheidslimiet van 55 mijl per uur, op sommige hoofdverbindingswegen is dat 75 mijl per uur. Wij adviseren bezoekers aan ons land echter om met een camper niet te hard te rijden. Met een lagere snelheid rijdt U zuiniger en heeft U een betere mogelijkheid om van Uw reis te genieten en het landschap te bewonderen. De meeste mensen rijden in hun motorhome over het algemene tussen 55 en 65 mijl per uur.

Met dank aan KOA-CAMPGROUNDS

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ