Van oceaan naar outback

Dag 1: Aankomst Melbourne
Je begint jouw reis in Melbourne dat is gelegen aan de Yarra River. Hier kun je heerlijk winkelen op de Queen Victoria Markets, lunchen aan het strand van St. Kilda en je kunt een bezoek brengen aan het controversiële Federation Square.
Ook kun je ervoor kiezen om een bezoekje te brengen aan musea of The Old Melbourne Gaol, de gevangenis waar Ned Kelly gevangen heeft gezeten.

Dag 2: Philip Island
Vandaag haal je jouw 4WD op waar je komende weken in gaat rondreizen. Een korte reis vanuit Melbourne brengt je naar Philip Island, een ideale plaats voor een dagtocht waarbij je op het eiland overnacht.

Je begint jouw dag met een bezoek aan het Koala Conservation Centre waar je deze dieren in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Hierna heb je tijd voor wandelingen of een van de vele bezienswaardigheden van het eiland. Ben je een race fan? Bezoek dan het Grand Prix Circuit. Heb je kinderen? Dan mag een bezoek aan A MazeN Things niet ontbreken.
In de avond ga je naar de wereldberoemde Penguin Parade om de kleinste pinguïns ter wereld uit het water te zien komen. Je kunt ze vanaf een tribune uit zee zien komen en daarna vanaf de wandelpaden de weg terug naar huis zien te vinden.

Let op tijdens het rijden naar de camping, veel pinguïns en koalas kunnen na het donker de weg oversteken.

Afstand: ca. 135 km.

Dag 3: Apollo Bay
Jouw reis brengt je naar de Great Ocean Road, een prachtige kustroute met vele bezienswaardigheden. Zie de geweldige surfers op Bells Beach en wandel rond in de kleine plaatsjes op jouw route. Je overnacht vandaag in Apollo Bay aan het begin van de Great Ocean Road.

Afstand: ca. 325 km.

Dag 4: Port Campbell
Er staat je een prachtige route langs de kust te wachten. De Great Ocean Road is geheel met de hand uitgehakt en voert je langs de prachtige kust.
Je reist naar Cape Otway National Park waar je kunt wandelen langs de ruige kust en de verhalen over verloren gegane schepen leest. Ook kun je vast naar Port Campbell rijden, waar je vanavond overnacht.
Aan het einde van de dag geniet je van de zonsondergang bij de beroemde Twelve Apostles vor je terugkeert naar jouw camping van deze nacht.

Afstand: ca. 100 km.

Dag 5 en 6: The Grampians National Park
Na deze prachtige kustroute rijd je weer het binnenland in naar het Grampians National Park en het daarin gelegen plaatsje Halss Gap. De volgende morgen ga je weer op tijd weg voor een van de mooie wandelingen door het gebied waar je op verschillende plaatsen kunt genieten van het mooie uitzicht. Na jouw wandeling heb je nog tijd voor een stop in Halls Gap om wat te drinken of de enkele winkels te bekijken. Let ook op of u de lachvogel Kookaburra ergens ziet zitten.

Afstand: ca. 230 km.

Dag 7 en 8: Adelaide
Voor je verder gaat naar Adelaide stop je nog bij de spectaculaire McKenzie Falls. Hier loop je de korte maar steile weg naar de voet van de waterval om deze van dichtbij te bekijken. De weg terug naar boven zal beduidend langer duren, in 10 minuten ben je beneden maar velen lopen 45 minuten terug naar de top.
Laat in de middag arriveer je in Adelaide waar je overnacht.
De tweede dag heb je de hele dag om Adelaide en omgeving te verkennen. Het centrum van Adelaide is erg overzichtelijk wat het makkelijk maakt om te bekijken. Breng een bezoek aan een van de monumenten, een museum en aan de mooie Botanische tuinen.
Ook kun je ervoor kiezen de stad te verlaten en een boottocht te maken over de Murray River, een van de parken in de Adelaide Hills te bekijken of bij de Fleurieu Peninsula een dag naar de kust te gaan.

Afstand: ca. 670 km.

Dag 9 en 10: Wilpena Pound Flinders Ranges
Verlaat Adelaide en je reist richting de outback. Bezoek een van de wijngaarden zoals de Barossa of Clare Valley en reis verder naar Wilpena Pound in het Flinders Ranges National Park.
De ligging van Wilpena Pound is prachtig en om je heen zie je de mooie, kleurrijke heuvels. Probeer in de avond of vroege ochtend ook te kijken welke vogelsoort je kunt vinden en wellicht zie je kangoeroes in de buurt van jouw 4WD. Je hebt een gehele dag om vanuit deze plaats prachtige wandelingen te maken.

Afstand: ca. 425 km.

Dag 11: Coober Pedy
Na de kleurrijke Flinders Ranges ga je steeds verder de outback in en je ziet het landschap langzaam veranderen wanneer je arriveert bij mijnstad Coober Pedy. Door de extreme hitte wonen veel mensen hier nog in huizen onder de grond. Tijdens een tour door een van de mijnen kun je ook een voorbeeld van deze huizen bekijken en zie je hoe het opaal gewonnen wordt.
Daarnaast kun je ervoor kiezen om zelf ondergronds te overnachten in een hotel.

Afstand: ca. 700 km.

Dag 12: Yulara
Vandaag wederom een lange rit door de uitgestrekte outback. Je reist vandaag naar Yulara, het gebied waar je overnacht tijdens jouw bezoek aan Uluru en Kata Tjuta. Wellicht zie je onderweg enkele road rains, de beroemde lange vrachtwagens die hier voorkomen.
Yulara is de uitvalsbasis voor Ayersr Rock / Uluru en The Olgas / Kata Tjuta. Hier vind je een camping, hotels, een supermarkt en restaurants. Een perfecte plaats dus om even wat boodschappen te doen, een hapje te eten en te overnachten.

Afstand: ca. 735 km.

Dag 13 en 14: Uluru en Kata Tjuta
Begin jouw dag vroeg, bij voorkeur bij zonsopgang. Je kunt op verschillende plaatsen genieten van de zonsopgang waarna je, voor de hitte van de dag het ergste toeslaat, jouw wandelingen kunt maken. Na een wandeling kun je een bezoek brengen aan het Cultural Centre waar je meer leert over het gebied. De middag breng je door in de schaduw, uit de hitte en wellicht lekker aan het zwembad.
De volgende dag wederom een vroege start voor een bezoek aan het nabijgelegen Kata Tjuta. Je maakt een wandeling door het gebied en hebt een prachtig uitzicht vanaf een uitzichtpunt op jouw route. Na een wandeling rijd je door Kings Canyon waar de mogelijkheid is te overnachten.

Afstand: ca. 300 km.

Dag 15 en 16: Alice Springs
Ook vandaag sta je weer vroeg op om het gebied te verkennen. Je kunt kiezen voor een van de prachtige wandelingen maar ook een helikoptervlucht behoort tot de opties. Na enkele dagen wandelen kan dit een welkome afwisseling zijn en het is een goede manier om een perfecte indruk te krijgen van de leegte en de uitgestrektheid van de outback.
De middag is het tijd om terug te keren naar de grote stad, Alice Springs, welke je morgen kunt verkennen. Alice Springs is een kleine oase in de woestijn, zo voelt het althans voor velen. Een leuk stadscentrum met restaurants en winkels waar je ook jouw souvenirs kunt kopen. Je vindt hier aboriginal kunst, didgeridoos en vele andere souvenirs. Kom heerlijk bij van jouw tocht door outback op een van de mooie campers net buiten de stad. Relax een dagje aan het zwembad, vul jouw voorraden voor de 4WD aan en geniet op een terrasje van een lekkere lunch.
Je kunt er op jouw vrije dag voor kiezen om de basis van de Flying Doctors te bekijken, het reptielencentrum te bezoeken of een dagje te wandelen in de nabijgelegen West McDonnell Ranges.

Afstand: ca. 330 km.

Dag 17: Devils Marbles
Je bent weer terug in de outback en reist verder naar het Devils Marble Conservation Reserve. Hier kun je een korte wandeling maken en geniet je van een prachtige zonsondergang.

Afstand: ca. 405 km.

Dag 18: Mataranka
Je legt het laatste deel van jouw reis door de uitgestrekte outback af en eindigt vandaag bij Mataranka bekend van de Thermal Pools. Hier kun je in het heldere water heerlijk bijkomen van jouw tocht van vandaag.
Stop onderweg zeker bij Daly Waters. Hier vind je nu een beroemde pub waar iedere reiziger op deze route een korte stop maakt. Vroeger was dit een belangrijke landingsplaats voor vliegtuigen naar Azië.

Afstand: ca. 675 km.

Dag 19: Katherine Gorge / Nitmiluk National Park
Je reist vandaag naar het mooie Nitmiluk National Park waar je kunt kanoën of een boottocht kunt maken door de gorges. Afsluitend kun je zwemmen bij de mooie Edith Falls.
Bij deze watervallen staan tevens barbecues tot je beschikking zodat je aan het water een heerlijke maaltijd kunt bereiden.

Afstand: ca. 140 km.

Dag 20: Lichtfield National Park
In de ochtend reis je verder naar Litchfield National Park. Vlak voor de ingang van het park kom je langs metershoge termietenheuvels die overal verspreid staan.
Verder kun je hier overal zwemmen onder de watervallen. Let wel op de waarschuwingsborden, er kunnen hier namelijk zoutwaterkrokodillen voorkomen. Het water wordt echter gecontroleerd en overal staan netten geplaatst.
Op sommige plaatsen kun je ook op de stenen in het stromende water gaan zitten en je kunt er wandelingen maken.

Afstand: ca. 300 km.

Dag 21 en 22: Darwin
De laatste stad tijdens deze reis is Darwin. Een kleine, gezellige plaats met een hoofdstraat die in alle behoeften voorziet. Je vindt hier internetcafés, restaurants, bars en een supermarkt. Wanneer je op donderdag of zondag in Darwin verblijft kun je in de avond een bezoek brengen aan de Mindil Beach Markets.
Overdag kun je de haven bekijken, binnengaan in het parlementsgebouw of in het museum de beroemde krokodil Sweatheart bekijken.

Afstand: ca. 125 km.

Dag 23 en 24: Kakadu National Park
Jouw laatste nationale park op deze route, Kakadu, is erg divers en ontzettend mooi. In de billabongs verschuilen de gevaarlijke zoutwaterkrokodillen zich en je ziet hen soms jagen op laag overvliegende vogels. Je kunt rotstekeningen van de Aborginals bekijken onder leiding van een gids of je kunt een dag op pad met een echte aborginal en leren over de levenswijze van dit bijzondere volk.

Je kunt vele wandelingen maken of kiezen voor een boottocht waar je hopelijk een krokodil ziet en vaak ook vele prachtige vogels. Het park wemelt van de ontelbare diersoorten waaronder vele bijzondere vogels. Je kunt hier enkele dagen doorbrengen om de vele kanten van het park te bekijken en in de middaghitte verblijft je op jouw camping aan het zwembad. Een prachtige afsluiter van je reis door Australië.

Afstand: ca. 245 km.

Dag 25: Darwin
Helaas is het alweer tijd om terug te keren naar Darwin waar je onder het genot van een hapje en drankje jouw ervaringen en indrukken van de afgelopen tijd bespreekt voor het weer tijd is voor de lange reis naar huis.

Afstand: ca. 245 km.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ