Duurzaam reizen

VS_Wizard_Island%2C_Crater_Lake_National_Park%2C_OregonZA_zuid-afrika1ZA_109390-575

Camper.nl is zich bewust van de impact van het toerisme op onze planeet en stelt duurzaam toerisme daarom hoog in het vaandel. Zelf doen wij er alles aan om bewust om te gaan met het milieu en dragen we bij om rekening te houden met de natuur, cultuur en mensenrechten. Hoe wij dit doen? Dit kunt u teruglezen in ons beleid voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen.

Zelf kunt u natuurlijk ook uw steentje bijdragen om culturen en natuur zo min mogelijk verloren te laten gaan. Hieronder vind u een aantal tips:

 • Wanneer u uw reisbrochure(s) uit heeft en ze zijn nog in goede conditie, breng deze dan terug naar uw reisbureau of touroperator
 • Compenseer uw vlucht en/of camperreis met GreenSeat (Lees verder voor meer informatie)
 • Ga met het openbaar vervoer naar het vliegveld
 • Maak gebruik van het openbaar vervoer of ga te voet een excursie doen
 • Houdt rekening met de natuur wanneer u activiteiten op uw vakantie bestemming onderneemt. Laat de dieren, planten en/of koraalriffen met rust
 • Gooi uw afval in de afvalbakken. Wanneer deze niet in de buurt zijn, houdt uw afval dan bij u om later weg te gooien. Dit beperkt de natuurvervuiling
 • Douche niet te lang en was uw handdoek en lakens niet wanneer dit niet nodig is
 • Wanneer u uw overnachtingplaats verlaat, zorg er dan voor dat alle electrische apparaten zoals airco, licht en tv uitgeschakeld zijn
 • Probeer uw afvalproductie te beperken. Vul bijvoorbeeld uw flesje water bij in plaats van steeds een nieuw flesje te kopen
 • Winkel in lokale winkeltjes en stimuleer hiermee de werkgelegenheid ter plaatse

Heeft u zelf een tip? Laat het ons weten via info@travelhome.nl!

GreenSeat

Groener reizen met GreenSeat en Camper.nl
Camper.nl werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet zonder jou, boek daarom nu een GreenSeat! In het boekingsformulier kun je aangeven of je ervoor kiest om jouw reis te compenseren. Je geeft huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie door de CO2 -uitstoot van jouw reis te compenseren. Hiermee ga je klimaatverandering tegen en zorg je voor een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families. Jij maakt het mogelijk!

Waarom groener reizen?
Je gaat op vakantie met Camper.nl voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is groener reizen de toekomst, zodat  vakantiebestemmingen hun schoonheid ook voor toekomstige generaties behouden. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar voor de meeste geldt dat het nog jaren zal duren voordat ze uitontwikkeld en op grote schaal toegepast worden. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat. Simpel; door eerst te kijken welke opties je hebt om te kiezen voor een groener vervoersmiddel en daarna de overgebleven CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren.

Waar gaat het geld heen?
Wanneer je een GreenSeat boekt investeer je in twee projecten waarmee klimaatverandering tegen wordt gegaan en een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families wordt gerealiseerd. Tevens ontvang je via het opgegeven e-mailadres een certificaat als bewijs van compensatie en extra informatie over de projecten.

Gezond koken op koeienpoep in Cambodja
Een van onze projecten is een biogasproject in Cambodja. Meer dan de helft van de bevolking van Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Door de plaatsing van biovergisters (kleinschalige biogasmachines) maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas, afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400,- aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leefsituatie van deze families en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Windmolens in India
Elektriciteit in de Indiase regio Karnataka is slechts sporadisch beschikbaar en veelal opgewekt met fossiele brandstof. Door toegang te krijgen tot betrouwbare duurzame energie gebruiken mensen minder of geen hout meer om te koken. Deze kleine verandering betekent dat families thuis minder vieze rook inademen en dat op regionaal niveau de luchtkwaliteit verbeterd. Ook wordt er aanzienlijk minder CO2 uitgestoten. Minder houtgebruik zorgt er daarnaast voor dat waardevolle bossen niet worden gekapt en er minder bodemerosie is.

Voor meer informatie over de projecten, ga naar GreenSeat.com.

Hoe boek ik een GreenSeat?
Camper.nl biedt GreenSeat standaard in haar boekingsformulier aan. Het boeken van een GreenSeat kan dus gemakkelijk door tijdens het boeken in het boekingsformulier de optie aan te vinken! De kosten van een GreenSeat zijn afhankelijk van de CO2-uitstoot van jouw reis. GreenSeat berekent de gemiddelde uitstoot van jouw reis en bepaalt hoeveel huishoudens je toegang moet geven tot duurzame energie om te zorgen dat het aantal broeikasgassen in de atmosfeer niet toeneemt.

Vliegen op een GreenSeat
Bijvoorbeeld: Je vliegt heen en weer naar New York. New York ligt in zone 2 waar de gemiddelde uitstoot 1,37 ton CO2 is. Het kost dan €14 om jouw reis te compenseren. Wanneer je een GreenSeat boekt voor deze reis maak jij het mogelijk dat 1 huishouden van gemiddeld vier personen een jaar lang toegang krijgt tot duurzame energie!

Op een GreenSeat in de camper
Ook in de camper kun je op een groene stoel reizen. Je betaalt dan per 500 kilometer een bedrag van € 4,30. Hoe meer kilometers je rijdt, en dus meer CO2 uitstoot, hoe hoger het bedrag voor compensatie. Met jouw GreenSeat geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.

  01AGreenSeat_Web_RGB

 

GreenSeat compensatiezones


GreenSeat 1

 • Europa

GreenSeat 2

 • Canada
 • Verenigde Staten (gedeeltelijk, voornamelijk oost)

GreenSeat 3

 • Verenigde Staten (gedeeltelijk, voornamelijk west)
 • Zuid-Afrika

GreenSeat 4

 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Argentinië
 • Chili
(*Klimaatneutraal vliegen, d.w.z. compensatie o.b.v. 'alle' bij een vliegreis vrijkomende broeikasgassen.)   
GreenSeat compensatieprijs inclusief BTW Uitstoot Tonnage CO2*Indicatie van het aantal huishoudens dat u in ontwikkelingslanden toegang geeft tot duurzame energie
GreenSeat 1 € 5,50 0,530,2 huishoudens
GreenSeat 2 € 14,00 1,370,5 huishouden
GreenSeat 3 € 22,00 2,210,9 huishoudens
GreenSeat 4 € 31,00 3,161,2 huishoudens


Wanneer u op verschillende zones vliegt of vertrekt zult u de hoogste compensatieprijs betalen.
Bijvoorbeeld: U vliegt op GreenSeat 2 en terug vanaf GreenSeat 3 dan betaalt u € 22,- per retour voor uw GreenSeat.

Na vertrek ontvangt u van GreenSeat een certificaat met de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 uitstoot.